VULIN: Ovakvi pokušaji upada u Vojsku Srbije odavno nisu zabeleženi!
Foto: Marina Lopičić

POVODOM HAPŠENJA OSMORO STRANIH DRŽAVLJANA

VULIN: Ovakvi pokušaji upada u Vojsku Srbije odavno nisu zabeleženi!

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Vojne policije uhapsili osmoro stranih državljana koji su pokušali neovlašćeno da snimaju ili uđu u vojne objekte.

Vulin je tim povodom ocenio da "tako veliki broj ;stranih državljana i tako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen".

"Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost", kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da građani mogu da budu mirni i pouzdani u Vojsku Srbije jer su kako je naveo, "svi nadležni organi veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata i svakog našeg građanina".

"Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava", kazao je ministar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je dobio neke informacije o hapšenju ;američkih državljana u Srbiji ali je i dodao da ne smatra da je to "nešto posebno opasno".

"Ne mislim da je to nešto posebno opasno, bilo je tu i državljana nekih drugih zemalja ali da ne govorim ništa dok ne dobijem izveštaj službe bezbednosti", kazao je predsednik Srbije.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SRBIJI PRETI MASOVNO TROVANJE CIJANIDOM, UPOZORAVAJU STRUČNJACI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track