(FOTO) LAVROV STIGAO U BEOGRAD: Dočekao ga Dačić, večeras sastanak sa Vučićem
Foto: Tanjug

poseta ruskog ministra srbiji

(FOTO) LAVROV STIGAO U BEOGRAD: Dočekao ga Dačić, večeras sastanak sa Vučićem

Politika -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovao je danas popodne u dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji na Zapadnom Balkanu i rešavanju pitanja Kosova.

Na aerodromu "Nikola Tesla" Lavrova je dočekao njegov srpski kolega Ivica Dačić. Šef ruske diplomatije večeras se sastaje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Za sutra su predviđeni odvojeni sastanci sa Dačićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić. Lavrov će sutra sa Vučićem posetiti i Hram svetog Save gde će priusustvovati prezentaciji mozaika centralne kupole.

Zajedno sa Dačićem Lavrov će održati predavanje pred prorektorima, profesorima i studentima Beogradskog univerziteta a na svečanosti u Ambasadi Rusije uručiće mu i Orden prijateljstva.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Pre serije razgovora ruski ministar će sutra ujutru položiti vence na ;Spomenik sovjetskom vojniku na Groblju oslobodilaca Beograda i na ;spomenik ruskom diplomati Nikolaju Hartvigu na Novom groblju.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Lavrov je u posetu Srbiji doputovao povodom 180 godina diplomatskih odnosa Srbje i Rusije. U intervjuu agenciji Beta uoči posete, Lavrov je rekao da je Moskva zainteresovana za očuvanje istorijskih, duhovnih, kulturnih veza sa prijateljima na Balkanu.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je takođe rekao da se Rusija ;ne protivi približavanju regiona Evropskoj uniji (EU) ali da je izbor pred koji Brisel stavlja zemlje kandidate - ili Rusija ili Zapad - pogrešna politika.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Tanjug/Tanja Valič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track