LIDER SRS PREDAO SE PRE 15 GODINA Šešelj: Jedva sam čekao da odem u Hag
Foto: Marina Lopičić

GODIŠNJICA

LIDER SRS PREDAO SE PRE 15 GODINA Šešelj: Jedva sam čekao da odem u Hag

Politika -

Lider SRS Vojislav Šešelj, koji se pre tačno 15 godina predao Haškom tribunalu, rekao je juče da je „jedva čekao da tamo ode“ i da bi bio nesrećan da ga nisu optužili, istakavši da svoju pobedu u tom sudu doživljava kao veliku satisfakciju.

- Prošlo je 15 godina... Kao da je juče bilo. Jedva sam čekao da odem u Hag. Želeo sam to i bio bih duboko nesrećan čovek da me nisu optužili. Smatrao bih da moja uloga u ovom ratu nije uopšte bila značajna. A što je najvažnije, bio sam apsolutno ubeđen da ću ih pobediti - rekao je Šešelj u jutarnjem programu televizije Pink.

Kada je, kaže, svedočio u procesu protiv Slobodana Miloševića, bivši predsednik SRJ je bio veoma zadovoljan njegovim svedočenjem, „koje je poslužilo da se u paramparčad razbije njegova optužnica, pre svega optužba za veliku Srbiju“.

- Šta su oni smatrali pod tom velikom Srbijom, to je neverovatno, ali ja sam lepo rekao - ja sam ideolog velike Srbije i objasnio im šta je ideologija velike Srbije. I optužbe za ideologiju i projekat velike Srbije otpali su i u mojoj optužnici - rekao je Šešelj.

Haški tribunal je, ističe, otvoreno saopštio da projekat velike Srbije nije zločinački projekat.

Kurir / R. K.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track