BRISEL: Nastavljeni razgovori Beograda i Prištine
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

o primeni sporazuma

BRISEL: Nastavljeni razgovori Beograda i Prištine

Politika -

Delegacije Beograda i Prištine nastavile su danas razgovore o primeni Briselskog sporazuma, a na dnevnom redu su Zajednica srpskih opština, energetika i most u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon dužeg prekida razgovori na tehničkom nivou počeli su juče na temu sprovođenja dogovora iz Briselskog sporazuma, a kako je najavljeno iz EU danas su na redu neprimenjeni sporazumi o formiranju Zajednice srpskih opština, energetici i funkcionisanju mosta preko Ibra koji spaja Severnu i Južnu Mitrovicu.

Prethodnu najavu delegacije Prištine da postoji "novi nacrt" sporazuma o Zajednici srpskih opština u EU nisu želeli da komentarišu. Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, naime, izjavila je da se tokom jučerašnjeg sastanka razgovaralo o poslovima u okviru implementacije dogovora o slobodi kretanja, pravosuđa i zajedničkog upravljanja prelazima.

A u pisanoj izjavi posle prvog dana dijaloga delegacija Beograda i Prištine na ekspertskom nivou ona je navela da su razgovori protekli u "srdačnoj i konstruktivnoj atmosferi usmerenoj ka rezultatima".

Najavljeno je da će se dve delegacije, na čijem su čelu Marko Djurić i Avni Arifi, sastati ponovo za nekoliko nedelja.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja