Albanci će shvatiti da je njihova država vrituelna

Krstimir Pantić

Albanci će shvatiti da je njihova država vrituelna

Politika -
Međunarodna civilna kancelarija nije imala nikakav legitimitet i sretni smo zbog njihovog odlaska jer će Albanci shvatiti da je njihova državnost bila vrituelna i da će morati da počnu iskrene dogovore sa Vladom Srbije kako bi se pronašlo rešenje za status Kosova

BEOGRAD - Predsednik opštine Kosovska Mitorovica Krstimir Pantić ocenio je da je odlazak Međunarodne civilne kancelarije sa Kosova dobra odluka za Srbe, jer je ta kancelarija podržavala kosovsku nezavisnost.

"Što se nas tiče Međunarodna civilna kancelarija nije imala nikakav legitimitet i srećni smo zbog njihovog odlaska jer će Albanci shvatiti da je njihova državnost bila vrituelna i da će morati da počnu iskrene dogovore sa Vladom Srbije kako bi se pronašlo rešenje za status Kosova", kazao je Pantić.

Pantić je podsetio da Srbi nikada nisu podržavali rad te kancelarije.

Međunarodna upravljačka grupa danas je u Beču odlučila da se nadgledana nezavisnost Kosova u potpunosti okonča u septembru kada će biti zatvorena i Međunarodna civlina kancelarija u Prištini sa Piterom Fejtom na čelu. Odluka je doneta jer grupa smatra da Priština dovolno dobro sprovodi odredbe iz Sveobuhvatnog predloga za rešenje statusa Kosova Martija Ahtisarija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track