DAČIĆ SA AMBASADOROM SEVERNE KOREJE: Hvala što niste priznali nezavisnost KiM
Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

bilateralni susret

DAČIĆ SA AMBASADOROM SEVERNE KOREJE: Hvala što niste priznali nezavisnost KiM

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Severne Koreje Ri Pjong Duom, koji je u Srbiji akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi iz Rumunije, i zahvalio mu na stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Dačić je ponovio stav Srbije o denuklearizaciji Korejskog poluostrva i rešavanja nuklearnog pitanja DNR Koreje mirnim putem, odnosno pregovorima involviranih strana.

Srbija je pozdravila otopljavanje u odnosima između Republike Koreje i DNR Koreje i zajedničko učešće Pjongjanga i Seula na Zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu, uz nadu da će pozitivan trend u odnosima biti nastavljen i ubuduće, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasador Ri Pjong Du je izneo spremnost za jačanje bilateralne saradnje između Severne Koreje i Srbije, podsećajući na tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje, čiji koreni sežu u doba bivše SFR Jugoslavije.

On je potvrdio nastavak principijelne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno stav da ne priznaju nezavisnost Kosova.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) BEOGRAD ČEKA NOVOG GRADONAČELNIKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track