MINISTRI O REKONSTRUKCIJI VLADE Mihajlović: Mene niko nije konsultovao, Dačić: Nemam ništa protiv
Foto: Marina Lopičić

različita reagovanja

MINISTRI O REKONSTRUKCIJI VLADE Mihajlović: Mene niko nije konsultovao, Dačić: Nemam ništa protiv

Politika -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da sa njom niko nije razgovarao o rekonstrukciji Vlade, ali da ona podržava takvu ideju ako to znači novu energiju i efikasniji rad ministarstava.

"Ne znam ništa o tome. Niko sa mnom nije razgovarao o tome", rekla je Zorana Mihajlović novinarima u Beogradu na pitanje o rekonstrukciji Vlade i o mogućnosti da deo njenog resora za infrastrukturu, kako prenose mediji, preuzme sadašnji gradski menadžer Goran Vesić.

Dodala je da će stav imati kada se o tome bude razgovaralo u SNS ili u Vladi Srbije.

"Mislim da treba da nas određuju rezultati. To je bio moj stav i pri prošlim rekonstrukcijama i sastavljanjima vlada. To je moj stav i danas", kazala je Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila da svaka vrsta rekonstrukcije treba da donese novu energiju i da rad ministarstva bude efikasniji.

"Ako to rekonstrukcija donese, ja sam uvek za to bilo koji god delovi ministarstava bili u pitanju", rekla je Zorana Mihajlović, koja je i potpredsednica SNS-a.

S druge strane ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavo je danas da nije protiv rekonstrukcije vlade o kojoj ovih dana nagadjaju mediji, i dodao da "ničija ministarska fotelja nije večna".

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da o rekonstrukciji vlade ne treba pitati njega, već premijerku Anu Brnabić i predsednika Srbije i najveće stranke Aleksandra Vučića.

Odgovarajući na pitanje da li bi na mestu šefa diplomatije mogla da ga zameni ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i tako objedini ta dva resora, Dačić je rekao da ona dobro radi svoj posao i da bi verovatno bila dobra ministarka spoljnih poslova.

Dačić je rekao da se zalagao da se uporedo s izborima u Beogradu održe i parlamentarni, i da se sada postavlja "pitanje legitimiteta" nekih opozicionih stranaka.

"Imate sada sednicu parlamenta i imate tamo poslanike čije su stranke osvojile jedan ili nula koma nešto glasova (u Beogradu) gde se sada postavlja pitanje legitimiteta", ocenio je on.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA JE SVE RATKO MLADIĆ PISAO PUTINU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track