Najnovije vesti

KAKO JE PROPAO ČEDOMIR JOVANOVIĆ: 11 stvari zbog kojih je LDP osvojio samo 0,2 ODSTO GLASOVA!
Foto: Espreso.co.rs

espreso istražuje

KAKO JE PROPAO ČEDOMIR JOVANOVIĆ: 11 stvari zbog kojih je LDP osvojio samo 0,2 ODSTO GLASOVA!

Politika
21:21h

Liberalno-demokratska partija doživela je debakl na beogradskim izborima osvojivši 0.2 odsto glasova.

Stranka čiji je lider Čedomir Jovanović bila je daleko od cenzusa, jer im je samo 1.970 Beograđana ukazalo poverenje, iako ovaj partija ima oko 70.000 članova u Srbiji, od kojih veliki broj otpada na prestonicu.

Da je ovo najgori rezultat u istoriji LDP pokazuje i poražavajuća činjenica da je od "čedista" više glasova dobija i do juče nepoznata Ruska stranka, za koju maltene niko nije ni čuo do ovih izbora. Rusi su osvojili duplo više glasova od liberala.

I taman kad smo pomislili da je ovo kraj Čedinim porazima, jutros je objavljena informacija da je lider te partije na svom biralištu broj pet na Novom Beogradu, u Mesnoj zajednici Ušće, dobio čitava - dva glasa! A na izbore izašli on i žena, pa vi vidite...

Podsetimo se zato kako je Čeda, u svojim ranim radovima, došao do toga da ga na sopstvenom biralištu podrže dve osobe.

1. Gajba sa staklenim liftom

Vila na Dedinju u koju se svojevremeno preselio Jovanović s porodicom nalazila se u najelitnijem delu Dedinja. Ovo zdanje imalo je tri sprata i ekskluzivni, stakleni panoramski lift...

2. Samo luksuz

Pisalo se da je pre tri godine Jovanović "pazario" vilu na Mikonosu za šest miliona evra. On je ove navode demantovao.

3. Naziv i logo za dž

Godine 2012. Jovanović je bio vezan za firmu „Agroposlovi“, koja je uzela u zakup tri mlina subotičke „Fidelnike“ u stečaju za oko 15.000 evra mesečno, uz njih je dobila i žig, odnosno brend te firme na korišćenje. Kao zakupac mlinova potpisana je Jelena Jovanović, supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića, a u ugovoru, kako je Kurir tad objavio, piše da joj se brend - naziv i logo - poklanjaju!

4. Dužan radnicima

Firmi „Agroposlovi“, čiji su suvlasnici Čedomir Jovanović i njegova supruga Jelena, pripisivalo se nezakonito poslovanje preko povezanih lica i firmi, finansijski krah više preuzetih preduzeća, kao i neisplaćivanje zarada i druga kršenja prava radnika.

5. Skupoceni auto

Čeda je 2009. objasnio da ne može da radi svoj posao tako što će na magarcu obilaziti Srbiju, i naglasio da mu je Beba Popović ustupio skupocen džip audi Q7 bez postavljanja ikakvih uslova. Danas vozi BMW iz serije 5.

6. Rasističke izjave

- Šta radi naš ministar spoljnih poslova, osim što ima tako puno razumevanja za susrete s kanibalima po Africi, da bi danas bio ministar spoljnih poslova koji ne može da saopšti stav države - zapitao se sa skupštinske govornice Jovanović 2011. za vreme rasprave o Libiji. Njegova izjava u delu domaće javnosti protumačena je kao rasistička.

7. Kosovo mu neće oprostiti

LDP zastupa stanovište da je Kosovo faktički nezavisno od 1999. godine i da Srbija treba da takav ishod prihvati i da umesto priče o statusu, počne da se bavi sudbinom ljudi koji tamo žive i njihovim pravima.

8. Gost Šilerove?

Mihajlo Ulemek tvrdi da je lidera LDP svojevremeno više puta viđao u kući vođe „zemunskog klana“ Dušana Spasojevića u Šilerovoj, gde je dolazio po novac.

9. Čija je jahta?

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je za Insajder da nije vlasnik ni jahte, ni glisera i da su svi navodi u medijima "potpuno besmisleni". Kasnije je dao izjavu novinarima u Hrvatskoj kojom je potvrdio da je vlasnik plovila.

- Zamolili su me da snime neku scenu, zbog čega su, rekli su mi, postavili kameru na moje plovilo. Međutim, o istrazi ne znam ništa - rekao je tada Jovanović.

10. Pretnje novinarima

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pozvan je ranije na saslušanje u policiju zbog ugrožavanja sigurnosti novinara Kurira Bobana Karovića, kome je pretio da će mu „polomiti pi*ku“ zbog objavljivanja tekstova o njegovim vezama sa „zemunskim klanom“. Pre par dana optužio je novinarku Blica da uzima 100 evra po naručenom tekstu, i to samo zato što ga je pitala da li mu na pamet pada ostavka zbog izbornog debakla.

11. Zebra ispred Skupštine

Seća li se neko još "zebre", pešačkog prelaza, koji je ispred stare zgrade Skupštine u Kralja Milana bio pomeran za nekih desetak metara, i to na Jovanovićev zahtev...

(Kurir.rs/Espreso.co.rs)

Foto Beta/Pres služba LDP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...