SDA PISMO: Ne kažnjavati Bošnjake koji ne učestvuju u vežbama Vojske Srbije
Ahmedin Škrijelj/Printscreen YT, Foto: Printskrin/Jutjub

Stranka demokratske akcije SanDžaka

SDA PISMO: Ne kažnjavati Bošnjake koji ne učestvuju u vežbama Vojske Srbije

Politika -

NOVI PAZAR - Stranka demokratske akcije Sanžaka (SDA) Sulejmana Ugljanina savetovala je danas Bošnjake u Srbiji da se ne odazivaju na pozive za vežbe u rezervnom sastavu Vojske Srbije (VS).Generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj je na konferenciji za novinare pozvao i pravosudne organe da ne kažnjavaju one koji se "zbog opravdanog straha i brige za svoj život" ne odazovu pozivu.

"Pismo sa našim zahtevima (o nepreduzimanju represivnih mera) upitili smo predsednicima Republike, Vlade i Ministarstva odbrane", rekao je Škrijelj.

On je, ponavljajući stavove sa nedavnog skupa te partije "Za slobodu i sigurnu budućnost" u centru Novog Pazara, dodao da je država dužna da svojim građanima obezbedi pravo na život, slobodu, sigurnost i ekonomski razvoj, bez uslovljavanja.

Na pitanje, kako će partija zaštiti građane koji poslušaju savet o neodazivanju vojnim pozivima, Škrijelj je odgovorio da imaju podršku Bošnjaka i da sistem "mora da uvaži" potrebe i interese građana.

On je ponovio stav po kojem SDA i BNV pozivaju EU da "hitno" organizuje dijalog između legitimnih predstavnika Bošnjaka i srpskih vlasti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja