PREMIJERKA BRNABIĆ SA AMBASADORIMA: Italijan Manco u oproštajnoj poseti, Mondoloni joj uručio pismo francuskog premijera
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

sastanak

PREMIJERKA BRNABIĆ SA AMBASADORIMA: Italijan Manco u oproštajnoj poseti, Mondoloni joj uručio pismo francuskog premijera

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Italije Đuzepea Manca, kojem je zahvalila na izuzetnom zalaganju i doprinosu u unapređenju odnosa dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, Brnabić je podsetila da su odnosi Srbije i Italije prijateljski, bez otvorenih pitanja i da ih karakteriše uzajamna podrška u pitanjima od strateškog interesa.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador Manco, koji će svoju diplomatsku karijeru nastaviti kao ambasador u Argentini, zahvalio je premijerki Brnabić i Vladi Srbije na podršci koju su mu pružali tokom mandata u Srbiji.

On je istakao da će Italija nastaviti sa snažnom i kontinuiranom podrškom Srbiji u oblasti evrointegracija, borbi protiv korupcije i u domenu vladavine prava, kao i sa podrškom politici regionalne stabilnosti.

Sagovornici su se saglasili da su obe države opredeljene za dalje unapređenje odnosa, pre svega kroz ekonomsku saradnju, za koji postoji veliki potencijal.

Srbija je faktor stabilnosti i najvažniji ekonomski partner na Balkanu

Francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni danas je u razgovoru s premijerkom Anom Brnabić rekao da je Srbija za Francusku "faktor stabilnosti u regionu i najvažniji ekonomski partner".

Kako je saopštila Vlada Srbije, ambasador je Ani Brnabić uručio pismo premijera Francuske Eduara Filipa i preneo njegovo "opredeljenje za dalje jačanje bilateralnih odnosa sa Srbijom".

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mondoloni je kazao da Francuska "snažno podržava Srbiju na njenom evropskom putu" i da je odluka Evropske unije o usvajanju Strategije o proširenju pozitivna jer će dati "dodatni podsticaj Srbiji" u reformama i ekonomskom napretku.

Brnabić ukazala je na značaj predstojeće posete ministra spoljnih poslova Francuske Žan-Iva Le Driana Srbiji tokom aprila.

Ukazala je i na značaj posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji u godini kada se obeležava stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sagovornici su kao dobar primer saradnje naveli to što je francuska kompanija "Vanci eroports" dobila koncesiju za beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track