VES MIČEL: Srbija je za Vašington okosnica stabilnosti na Balkanu
Foto: Fonet

POSETA izaslanik donalda trampa kod ivice Dačića

VES MIČEL: Srbija je za Vašington okosnica stabilnosti na Balkanu

Politika -

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem poručio je da SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu.

On je u razgovoru s Dačićem istakao još i da SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru Briselskog dijaloga.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ukazao je da Srbija ceni podršku SAD i izrazio interes da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti, naročito pošto se obeležava 100 godina od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Beloj kući.

U razgovoru su razmatrane teme koje se tiču regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije, kao i nastavka Briselskog dijaloga.

U cilju oživljavanja tradicionalno savezničkih veza i prijateljskih odnosa, kao i daljeg intenziviranja saradnje i međusobnog razumevanja, Dačić je Mičelu uručio izjavu američkog predsednika Vudroa Vilsona o Kosovu, povodom Vidovdana, pod naslovom „Slavimo Kosovo kao Dan časti“ iz Njujork tajmsa od 19. juna 1918.

Mičel je u Beograd stigao u okviru balkanske turneje, od 12. do 17. marta, tokom koje je posetio Prištinu i Skoplje, a iz Beograda ide u Atinu i Nikoziju. Tokom dvodnevne posete Srbiji Ves Mičel razgovaraće još i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, kao i sa opozicionim liderima.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track