VUČIĆ: Opoziciji ni Mičel, ni stotine drugih ne mogu pomoći da dobiju izbore
Foto: Vladimir Šporčić

reakcija

VUČIĆ: Opoziciji ni Mičel, ni stotine drugih ne mogu pomoći da dobiju izbore

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija demokratska zemlja, da je pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel dobrodošao u Srbiju i da ima pravo da se sastane sa kim hoće, pa i sa opozicijom, ali da opoziciji to neće biti od pomoći.

Opoziciji ni Mičel, ni stotine drugih ne mogu pomoći da dobiju izbore, jer nemaju politiku, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje kako komentariše činjenicu da amrički diplomata u Beogradu ima susret i sa opozicijom, a u Skoplju i Prištini nije imao takve razgovore.

"Ja sa tim nemam nikakav problem", naveo je Vučić.

Dodao je da mnoge televizije imaju pravo da njegove konkurente zovu da im 14 puta budu gosti, a njega nijedan put, a onda govore o objektivnosti i profesionalizmu.

"Rekao sam Mičelu, kao što sam rekao i u Srbiji stotinu puta - svaki put na svakim izborima sam ih pobeđivao sve ubedljivije. Pobeđivao bi ih i pobeđivaću dokle god budem hteo, ali neće biti oni ti koji će mene da pobede, nego ću sam da se sklonim kada budem shavtio da je došlo vreme za neke mlađe, bolje, i sposobnije, a to vreme nije uopšte daleko, zato što mislim da smo, sem Kosova, mnoge važne stvari u zemlji uradili", kazao je predsednik Srbije.

"Što se tiče pobeda na izborima, ni gospodin Mičel, ni jos štotine njih ne može da im pomogne jer morate da imate politiku, a ne da bude politika 'sve će da bude besplatno u jednoj zemlji'. Naš narod zna kako da glasa i ume dobro da razume sve poruke", rekao je Vučić.

On je, međutim, istakao da veruje da je Mičel samo došao "da čuje sve - ništa drugo".

Vučić je ponovio da je zahvalan Mičelu, da su imali otvoren razgovor i da je Mičel jedan od retkih ljudi koji je želeo da nas čuje i sasluša i to najiskrenije.

Mičel je, odgovarajući na pitanje o razgovorima sa opozicijom, rekao da je razgovarao sa svima i da je imao produktivne razgovore i u Prištini i Makedoniji i ovde, a da će takve razgovore nastaviti i u nastavku posete regionu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VUČIĆ MIČELU NA ANDRIĆEVOM VENCU: Spremni smo na kompromis, ali ne i na poniženje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track