TADIĆ SE VOZIO U ŠARIĆEVOM AUDIJU: U sudu saslušan optuženi iz grupe Darka Šarića
Foto: AP/Darko Vojinović

OTKRIVAMO

TADIĆ SE VOZIO U ŠARIĆEVOM AUDIJU: U sudu saslušan optuženi iz grupe Darka Šarića

Politika -

Boban Stoiljković ispričao da je njegov skupoceni automobile oduzet u procesu, plaćen 80.000 evra, koristio bivši predsednik Srbije

Skupoceni „audi A8“ koji je oduzet Bobanu Stoiljkoviću Đuri iz Vranja, kome se sudi zbog sumnje da je učestvovao u švercu kokaina za Darka Šarića, vozio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić!

Ovo je pre nekoliko dana pred Specijalnim sudom izjavio Stoiljković, a otkrio je i ko je vozio još dva njegova automobila.

- Meni su oduzeti „audi“, blindirani džip „tojota lend kruzer“, kao i „bentli“. „Audi“ je vozio bivši predsednik Srbije Boris Tadić, a druga dva automobila koja su mi oduzeta takođe su data na korišćenje. Jednom kad su me iz pritvora dovozili na suđenje, kod ulaza kroz koji prolazi marica u kojoj sam bio video sam moju „tojotu“. Pitao sam stražare ko je vozi, oni su mi tada rekli da je dodeljena jednom tužiocu - rekao je Stoiljković tokom iznošenja odbrane, u kojoj je negirao da ima bilo kakve veze s trgovinom drogom.

- Eto kako se to radilo, umesto da su mi lepo rekli „treba to da daš državi“, ja bih dao, a ne ovako da mi uzimaju - rekao je Stoiljković komentarišući to što mu je država oduzela imovinu posle hapšenja.

foto: Marina Lopičić

Podsetimo, imovina za koju se sumnja da je pribavljena izvršenjem krivičnog dela posle oduzimanja pripada Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom, koja može da je rasporedi i da na korišćenje.

Stojiljković je tokom svog svedočenja rekao i da je „audi“ koji je vozio Tadić platio 80.000 evra i da ne zna „u kakvom je stanju taj auto“.

Podsetimo, odlukom Specijalnog suda Darku Šariću, njegovim srodnicima i saradnicima privremeno je oduzeta imovina višemilionske vrednosti.

foto: Dado Đilas

Postupak grupi Darka Šarića, optuženom za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu i pranje 22 miliona evra, traje skoro devet godina. Nakon što je Apelacioni sud 2016. godine poništio presudu kojom je bio osuđen na 20 godina zatvora, suđenje je počelo iz početka, ali je ubrzo usledio još jedan u nizu prekida.

Darko Šarić uhapšen je u martu 2014. u zajedničkoj akciji srpske i crnogorske policije. Nakon što je lociran u Južnoj Americi, bezuslovno se predao i preko Crne Gore, gde mu je omogućeno da se vidi s porodicom, prebačen je u Beograd.

Predsednik SDS i nekadašnji šef države Boris Tadić nije želeo da komentariše tvrdnje optuženog Bobana Stoiljkovića.

Luksuz

STOILJKOVIĆ: ŠTEDEO SAM DA KUPIM KOLA

Posedovanje luksuznih kola koja su koristili najviši funkcioneri Boban Stoiljković iz Vranja objasnio je time što ih koristi godinu dana, potom prodaje i kupuje nova.

- Škola me nije zanimala. Zanimalo me je da privređujem i zarađujem. Poslednjih 20 godina sam radio non-stop. Sve što sam zaradio u inostranstvu doneo sam, čuvao i ulagao kao domaćin. Imam 40 godina i radio sam non-stop, donosio sam pare kući i štedeo. Ako neko misli da zbog toga što sam završio srednju školu treba da sklapam šporete, onda je potpuno promašio - rekao je Stoiljković govoreći o svom imovnom stanju.

ŠTA JE ODUZETO ŠARIĆEVOJ GRUPI

- Šest stanova u Beogradu od 76 do 179 kvm

- stambena zgrada od 411 kvadrata

Restorani

- „Sečuan“, „Lipa“,

- „Dunavska oaza“,

- „Bečki restoran“ i „Kantavi“

- Hoteli „Partija“ i „Prezident“ apartman na Zlatiboru

- Brojni automobili

- Vlasnički udeo u nekoliko firmi

Jelena Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track