Najnovije vesti

BRNABIĆEVA SA POTPREDSEDNIKOM VLADE TURSKE: Političkim dijalogom do uspona međudržavnih odnosa
Foto: Vlada Srbije

Sastanak u Vladi Srbije

BRNABIĆEVA SA POTPREDSEDNIKOM VLADE TURSKE: Političkim dijalogom do uspona međudržavnih odnosa

Politika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Turske Fikrijem Išikom da su odnosi dve zemlje u stalnom usponu zahvaljujući iskrenoj težnji obe strane za stalnim unapređenjem političkog dijaloga, saopštila je Vlada Srbije.

foto: Vlada Srbije

Brnabić je podsetila da je od posebnog značaja bila poseta predsednika Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma. Premijerka je podvukla i značaj uspostavljanja trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske i ocenila da je trilaterala veoma važan mehanizam saradnje, koji daje snažan signal privrednicima sve tri strane. Ona je zahvalila potpredsedniku Vlade Išiku na podršci za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo.

foto: Vlada Srbije

Potpredsednik turske Vlade ukazao je na važnost koju Turska pridaje odnosima dve države, ističući da je Srbija za Tursku ključna zemlja regiona. O tome svedoči, prema njegovim rečima, i veliki broj turskih investitora koji posluje u Srbiji. On je zaključio da veliki potencijal za saradnju postoji u oblasti tekstilne industrije, poljoprivrede, saobraćaja i infrastrukture.

foto: Vlada Srbije

Na sastanku je zaključeno da je turizam oblast koja je u stalnom usponu i da je u protekloj godini zabeležen porast turističkih dolazaka u obe zemlje. Ukazano je na potrebu povećanja broja avio linija između dve države. Brnabić je ocenila da saradnja u oblasti obrazovanja i kulture Vlade Srbije i Vlade Turske daje dobre rezultate i izrazila zadovoljstvo zbog saradnje na restauraciji objekata od istorijske i kulturne važnosti za oba naroda, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Vlada Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...