RADIKAL TRAŽI ODŠTETU: Pohabao sam mercedes zbog sednica Skupštine, duguju mi 10.000 evra
Foto: Jelena Obradović

TUŽBA

RADIKAL TRAŽI ODŠTETU: Pohabao sam mercedes zbog sednica Skupštine, duguju mi 10.000 evra

Politika -

Momčilo Duvnjak i još oko 20 kolega tužili parlament zbog ukidanja dnevnica za dolazak na posao i regresa. Prvi osnovni sud presudio u njihovu korist, čeka se odluka Apelacionog

Momčilo Duvnjak, bivši poslanik SRS, koji je u grupi sa još dvadesetak kolega radikala tužio Skupštinu zbog ukidanja dnevnica za dolazak na sednice, kao i regres, u razgovoru za Kurir kaže da očekuje da Apelacioni sud potvrdi presudu Prvog osnovnog suda i da mu se isplati i do 1.200.000 dinara!

Oko dvadeset što bivših, što sadašnjih poslanika radikala tužilo je ranije Skupštinu Srbije zbog odluke Administrativnog odbora da poslanicima ukine dnevnice za dolazak na posao, kao i regres. Oni su zahtevali nadoknadu za period od aprila 2009. do maja 2012. i Prvi osnovni sud je doneo presudu po kojoj je Skupština dužna da im isplati novac, pojedinačno od 600.000 do milion dinara. Ukoliko Apelacioni sud potvrdi presudu, svaki od radikala koji su podneli tužbu dobiće od 5.000 do gotovo 9.500 evra. Bilo ko od 250 poslanika mogao je da tuži parlament, ali samo su se oni odlučili na ovaj korak.

Duvnjak objašnjava da su to dnevnice koje su ranije dobijali svi poslanici zbog dolaska na posao, bez obzira na to da li dolaze iz unutrašnjosti ili iz Beograda, i koje su iznosile 1.800 dinara.

- Nenad Konstantinović, tadašnji predsednik Administrativnog odbora, kada je DS bio na vlasti, ukinuo je te dnevnice. Odmah se nas nekoliko organizovalo, ko je hteo, i podneli smo tužbu. To što je on uradio nije u skladu sa Zakonom o Narodnoj skupštini. On to zakonski nije smeo da uradi, tako da očekujem da Apelacioni sud potvrdi presudu Prvog osnovnog suda - kaže Duvnjak i dodaje:

- Treba da dobijemo, svako od nas, između 800.000 i 1.200.000 dinara. Ja sam to zaslužio. Potrošio sam jedan nov auto za putovanja za Beograd. Ja sam privatni zanatlija već 40 godina, da putujem na sednice, kupio sam novi auto, „mercedes“, koji sam platio 35.000 evra.

foto: Damir Dervišagić

Laka zarada

SPAHO ČEKA PARE U „PAROVIMA“

Posred Duvnjaka, tužbu su podneli i i Gordana Pop Lazić, koja je poručila da nema komentar, te Lidija Vukićević, Milorad Krstin, Vlada Milojković, Zoran Popović, Slađan Mijaljević i Mirko Munjić. Tužbu su podneli i Milan Škrbić, Sulejman Spaho, koji je trenutno jedan od učesnika u rijalitiju „Parovi“, Milorad Buha, Vitomir Plužarević...

Kurir / K. B.

Foto: Damir Dervišagić, Jelena Obradović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track