VUČIĆ SA GUTEREŠOM: Srbija je spremna na kompromis, ali nije na poniženje
Foto: Predsedništvo Srbije

njujork

VUČIĆ SA GUTEREŠOM: Srbija je spremna na kompromis, ali nije na poniženje

Politika -

NJUJORK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija uvek spremna za razgovor i kompromis kako bi kosovski problem bio rešen, ali da nije spremna na poniženje.

To je, kaže, poručio i generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu, s kojim se susret u Njujorku, ali i u mnogim susretima sa zvaničnicima čije su zemlje priznale nezavisnost Kosova.

"Dok sam predsednik Srbije neće poniziti Srbiju, a za kompromis i za razgovor uvek smo spremni", poručio je.

Vučić je za javni servis rekao i da će se za Srbiju boriti i u Njujorku, Briselu, Londonu, Berlinu, Parizu, ali i na onim mestima gde se protive jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova - u Moskvi, Pekingu...

"Svaki put kažem, niste vi ceo svet, ima druga polovina sveta koja to ne priznaje. Hoćete da kažete da Srbija baš nema ništa u svojim rukama, ima, ali Srbija hoće kompromis, a vi razmislite hoćete li kompromis ili ponižavanje Srbije", ukazao je Vučić.

Kaže i da bi voleo kada bi se razgovori o Kosovu i Metohiji vodili samo između Srba i Albanaca, a "bez interesa drugih sila", jer bi time, smatra, problemi bili lakše rešeni.

Svakodnevno se, međutim, kaže, suočava s komentarima iz Srbije o "podeli Kosova" i to od "gubitnika koji su razorili Srbiju svojom neodgovornošću i neozbiljnošću".

"Neka ne brinu, biće vremena i u Srbiji da im odgovorim na sve i biće vremena uvek u Srbiji da ih, dokle budem želeo ovim poslom da se bavim, pobeđujem bez problema", izjavio je Vučić.

Predsednik je najavio da će uskoro imati razgovore sa nevladinim sektorom 31. marta, ali i sa drugim nacionalnim organizacijama da sasluša koji su njihovi stavovi o rešenju kosovskog pitanja, a nakon toga će, kako kaže, posle svih dobijenih saznanja iz celog sveta da izađe sa principima koje Srbija može, a koje ne može da prihvati.

"Prihvatiću tu vrstu odgovornosti, bez straha da će mi najneodgovorniji, oni koji su najkrivlji za ovakvo stanje danas, držati pridike o tome kako bi to oni napravili mnogo bolje", zaključio je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track