DAČIĆ O KOSOVU: Govorio sam Vučiću da nas Zapad laže, hoće samo priznanje
Foto: Zorana Jevtić

direktan

DAČIĆ O KOSOVU: Govorio sam Vučiću da nas Zapad laže, hoće samo priznanje

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da zapadne zemlje očekuju od Srbije da prizna nezavisnost Kosova, a to je ocenio kao "bezobrazluk i poniženje".

"Bombama su otcepili Kosovo od Srbije i sada nam govore da je to završena priča", kazao je Dačić u intervjuu za sutrašnje izdanje lista Večernje Novosti.

Upitan da li su centri moći u Londonu, Vašingtonu, Parizu i Berlinu pred predsednika Srbije Aleksandra Vučića izašli sa ponudom da Srbija formalno ili neformalno prizna nezavisnost Kosova, a da je Zajednica srpskih opština najviše što može da dobije na južnoj pokrajini, Dačić je rekao da je "nekoliko puta govorio Vučiću da Zapad Srbiju svih ovih godina zamajava i da je naše priznanje nezavisnosti Kosova jedino što njih zanima".

foto: Fonet/Marija Đoković

"Kako su se samo lepo setili, mi da priznamo Kosovo, a oni će nam velikodušno dati ZSO koju ne mogu da formiraju evo pet godina... Za pet godina se završio Drugi svetski rat, a oni nisu u stanju da nateraju Tačija i društvo da primene Briselski sporazum koji su potpisali", ocenio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je ocenio takvo ponašanje Zapada kao bezobrazluk.

"Mislim da je to vrhunski bezobrazluk i licemerje i da naša država ne može pristati na poniženje", kazao je on.

Dačić je dodao da se do rešenja izmedju Beograda i Prištine mora doći kompromisom, a ne "nametanjem stava da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track