ISPOVEST SNIMATELJA RTS KOGA SU PRETUKLI PRIPADNICI ROSU: Grupa policajaca sa oružjem je krenula ka Đuriću i ja sam pošao za njima! A ONDA SAM OSETIO UDARAC
Foto: PrintScreen/RTS

kosovo

ISPOVEST SNIMATELJA RTS KOGA SU PRETUKLI PRIPADNICI ROSU: Grupa policajaca sa oružjem je krenula ka Đuriću i ja sam pošao za njima! A ONDA SAM OSETIO UDARAC

Politika -

Vladimir Milić koga su napali specijalci Kosovske policije tokom akcije u Kosovskoj Mitrovici opisao je kako je izgledao napad.

Snimatelj RTS-a je na početku akcije ispred Mitrovačkog dvora bio između ljudi koji su se okupili na ulazu u zgradu i pripadnika kosovske policije.

"Prvi biber sprej policajac je poprskao meni u lice", istakao je Milić za RTS.

Kako je rekao, tada su počele da padaju šok-bombe i kada se masa razišla, policajci su ušli u zgradu a on je krenuo za njima.

"Počeo sam da snimam šta se dešava. U uglu je bio Marko Đurić. Grupa policajaca je sa oružjem krenula ka njemu i ja sam pošao za njima", naveo je Milić.

Dodaje da se jedan od policajaca okrenuo i da je, kada ga je ugledao, počeo

da ruši stative i kamere.

"Osetio sam udarac i posle toga mi je neko izbio kameru iz ruku. Ja sam bio dole. Par puta su me udarili, ne znam čime. Dok sam bio na zemlji, bukvalno me je čovek odvukao sa strane i neko je šutnuo kameru", opisao je Milić.

Njemu je ukazana pomoć u sanitetskom vozilu gde su mu isprane oči od suzavca a dodao je da će kasnije verovatno otići do bolnice.

Kosovska policija je u Kosovskoj Mitrovici uhapsila direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića. On je nakon privođenja prekršajnom sudiji sproveden do Merdara, gde je prešao na teritoriju centralne Srbije.

Kurir.rs/RTS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja