TEMA BUDUĆNOST DIJALOGA

FEDERIKA MOGERINI SASTALA SE SA VUČIĆEM U BEOGRADU: Ono što se desilo u Kosovskoj Mitrovici ne sme da se ponovi

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se oko 19 sati sastao u Beogradu sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

foto: Zorana Jevtić

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini rekla je večeras u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da ono što se desilo juče u Kosovskoj Mitrovici ne sme da se ponovi i poručila da Brisel očekuje očuvanje mira, uz mudar i uzdržan pristup.

U otvorenom i iskrenom razgovoru o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, Mogerini je izrazila žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu.

Vučić i Mogerini su konstatovali da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka Evropskoj uniji i saglasili su se da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem, navodi se u saopštenju službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je juče razgovarao telefonom s Mogerini, a ona je na Tviteru napisala da je "potrebno smirivanje situacije i očuvanje dijaloga".

Kocijančić je dodala da će šefica EU diplomatije u Beograd stići na povratku iz Taškenta, gde danas pisustvuje konferenciji o Avganistanu.

foto: Zorana Jevtić

Ova poseta dolazi nakon što je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uhapšen u Kosovskoj Mitrovici.

foto: Zorana Jevtić

Srpska lista danas je objavila da će se povući iz Vlade Kosova, a da će Srbi 20. aprila formirati ZSO, u skladu sa Briselskim sporazumom.

(Kurir.rs/Tanjug/FoNet, Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EVO KAKO MARKO ĐURIĆ IZGLEDA POSLE TORTURE ALBANSKIH SPECIJALACA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja