RAKIĆ: Nemojte u vojsku Kosova, da ne udara brat na brata
Foto: Marina Lopičić

Zajednička konferencija na Andrićevom vencu

RAKIĆ: Nemojte u vojsku Kosova, da ne udara brat na brata

Politika -

Svedoci smo da posle ovog terorističkog napada na goloruki srpski narod mi, kao legitimni predstavnici srpskog naroda na KiM, ne možemo biti nemi i nećemo biti više ikebana. Ono što se juče desilo je za svaku osudu...

BEOGRAD - Gradonačelnik Kosovske Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić obratio se danas, zajedno sa šefom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

foto: Marina Lopičić

On se posle sastanka na kojem je odlučeno da Srpska lista izađe iz vlade u Prištini obratio javnosti poručivši Srbima da ne ulaze u kosovsku vojsku, da brat ne udara na brata.

foto: Marina Lopičić

"Svedoci smo da posle ovog terorističkog napada na goloruki srpski narod mi, kao legitimni predstavnici srpskog naroda na KiM, ne možemo biti nemi i nećemo biti više ikebana. Ono što se juče desilo je za svaku osudu, ne znam koju bih još reč upotrebio. Povod je možda bila Markova bela košulja ili jednobojno odelo.

foto: Marina Lopičić

Srpska lista će izaći iz Vlade privremenih institucija i sa novonastalom situacijom smo upoznali predsednika Vučića. Poručujem svim Srbima, braćo i sestre sa KiM, imamo podršku Vlade Srbije! sutra ćemo u Kosovskoj Mitrovici održati sednicu skupštine svih 10 opština sa većinsko srpskim stanovništvom i izneti predlog da se 10. aprila, na petogodišnjicu kada je inače trebalo da bude formirana, formira ZSO u skladu sa Briselskim sporazumom.

foto: Marina Lopičić

Predsednik Vučić je s time upoznat i on je rekao da nas podržava", poručio je Rakić istakavši da nije u pitanju "jednostran već iznuđen potez", ali i zamolivši Srbe sa KiM da ne idu u vojsku koju Albanci nameravaju da formiraju u južnoj srpskoj pokrajini, naglasivši da ne sme nikada "udariti brat na brata".

foto: Marina Lopičić

"Nemojte da mi budemo jedan drugome vuk, nemojte da vi budete vukovi našoj deci, srpskoj deci", rekao je Rakić i naglasio: "Molim vas, nemojte ići u tu vojsku, jer ćemo sutra doći u situaciju da udari brat na brata, a to nam u ovom trenutku najmanje treba."

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo šta Marko Đurić kaže o kosovskoj policiji dan posle hapšenja i maltretiranja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track