GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: Dodeljeni odbornički mandati u Beogradu, evo ko je koliko dobio
Foto: Beoinfo

Posle izbora 4. marta

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: Dodeljeni odbornički mandati u Beogradu, evo ko je koliko dobio

Politika -

BEOGRAD - Gradska izborna komisija dodelila je danas odborničke mandate listama koje su na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda 4. marta prešle cenzus.

Izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" dodeljena su 64 mandata, izbornoj listi "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" 26, listi "Aleksandar Šapić - gradonačenik" 12 mandata i listi "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija" osam mandata.

U saopštenju se navodi da je Komisija održala 40. sednicu, na kojoj je jednoglasno usvojila tri važna akta, čime je zvanično okončan ovogodišnji ciklus izbora za odbornike Skupštine Beograda - Izveštaj o ukupnim rezultatima, Izveštaj o sprovedenim izborima i Odluku o dodeli mandata po redosledu na izbornoj listi, počev od prvog kandidata.

Na sednici je konstatovano da je podneto ukupno 197 prigovora Gradskoj izbornoj komisiji i 119 žalbi Upravnom sudu.

"Osim jednog, koji je usvojen i na osnovu čega su ponovljeni izbori na četiri biračka mesta na opštini Stari grad, svi prigovori su odbijeni ili kao neblagovremeni ili kao podneti od neovlašćenog lica, što su potvrdile i presude Upravnog suda", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beoinfo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SIN DANILO PRVI ČESTITAO VUČIĆU: Pogledajte momenat kada se to desilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track