Najnovije vesti

PREMIJERKA PORUČILA AUSTRIJSKOJ ŠEFICI DIPLOMATIJE: Beograd za nastavak dijaloga, ali Priština da primeni Briselski sporazum
Foto: Vlada Srbije

bilateralni sastanak

PREMIJERKA PORUČILA AUSTRIJSKOJ ŠEFICI DIPLOMATIJE: Beograd za nastavak dijaloga, ali Priština da primeni Briselski sporazum

Politika
17:50h

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl da Srbija veoma ceni podršku te zemlje u procesu evropskih integracija Srbije, naročito u svetlu budućeg austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije (EU) u drugoj polovini 2018. godine.

Brnabić istakla je da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji i naglasila važnost bržeg otvaranja pregovaračkih poglavlja. Ona je iznela očekivanje da će Srbija u junu otvoriti nova poglavlja, koja su već spremna.

Brnabić je prenela zabrinutost zbog nedavnih događaja na Kosovu i Metohiji i upoznala Knajsl sa detaljima hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića. Ona je istakla da je Beograd opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i održavanje mira i stabilnosti u regionu, ali da očekuje i da Priština pristupi implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima, saopštila je Vlada Srbije.

Knajsl je naglasila je da je integracija Zapadnog Balkana u EU i dalje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Austrije i da će njena zemlja nastaviti sa kontinuiranom podrškom Srbiji na tom putu, navodi se u saopštenju. Knajsl je pohvalila napredak Srbije u ekonomskim reformama i istakla da je od velike važnosti završetak reforme pravosuđa i dalji rad u oblasti vladavine prava.

Knajsl je pohvalila zalaganje Srbije u oblasti reforme državne uprave i preporučila iskustva i praktičnu pomoć Austrije kada je u pitanju novoosnovana Nacionalna akademija za državnu upravu.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Vlada Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...