Najnovije vesti

RUSI ŠALJU DEMARŠ: Putin će braniti Kosovo i Metohiju pred UN i NATO!
Foto: Fonet, AP

UZ NAS

RUSI ŠALJU DEMARŠ: Putin će braniti Kosovo i Metohiju pred UN i NATO!

Politika

Svi ruski predstavnici dobili instrukcije da nadležnima u najvažnijim institucijama ukažu i na sve propuste Kfora i Euleksa

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je veoma važno to što Srbija nije sama u međunarodnoj areni u borbi za južnu srpsku pokrajinu i što imamo veliku podršku Rusiju i predsednika Vladimira Putina!

 

- U Srbiji se katkad zaboravlja koliko je pitanje Kosova i Metohije važno i dalekosežno međunarodno pravno i međunarodno političko pitanje. Ruska Federacija velikodušno i dosledno pomaže Srbiji u njenoj borbi, i ta pomoć ne izostaje ni onda kada Moskva i sama ima veoma ozbiljne probleme na spoljnom planu. To je duh tradicionalnog prijateljstva koji smo brižljivo negovali kroz istoriju i koji ćemo nastaviti da negujemo - kaže Đurić za Kurir komentarišući činjenicu da će predstavnici Rusije u Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji, NATO i OEBS uputiti demarš tim organizacijama povodom poslednjih događaja na Kosovu.


Svi ruski predstavnici su dobili instrukcije da nadležnima u UN, EU, NATO i OEBS ukažu i na propust Kfora i Euleksa, čiji je zadatak očuvanje reda i mira u skladu sa Rezolucijom 1244. Ovaj potez Kremlja, kako su objavile Večernje novosti, osim što predstavlja snažno zastupanje stavova Beograda u međunarodnoj areni, praktično je prva konkretna posledica telefonskog razgovora predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. A taj demarš koji će ruski diplomatski predstavnici uložiti novo je snaženje Rezolucije 1244, koja je, prema ocenama iz Moskve, temelj svih razgovora o statusu Kosova.


Do rasta tenzija između Prištine i Beograda došlo je u ponedeljak, 26. marta, kada je u akciji specijalne jedinice policije Kosova na severu Kosovske Mitrovice uhapšen Đurić. Kosovski specijalci upali su naoružani i sa šok-bombama u salu u Mitrovici. Povređene su 32 osobe.

 

 

Kurir / B. B.

 

Foto: Fonet, AP

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...