Zorana Mihajlović: DS nije pozvan da govori o Aerodromu
Foto: Privatna Arhiva

Reagovanje

Zorana Mihajlović: DS nije pozvan da govori o Aerodromu

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da su članovi Demokratske stranke poslednji koji bi, da imaju imalo obraza i morala, bili pozvani da govore o Aerodromu Konstantin Veliki.

U izjavi dostvljenoj medijima, Mihajlovićeva je podsetila da je DS toliko brinuo da su Zoran Živković i vlada Mirka Cvetkovića stavili "omču oko vrata: ovog aerodroma kada je njihova vlada 2010. sa države prebacila aerodrom na Grad Niš, ali sa ogromnim obavezama koje se mere milijardama.

Te obaveze Grad Niš ni danas ne može da isplati jer su veće od gradskog budžeta, kaže Mihajlovićeva i pita gde je tada bio DS da spase grad od bankrota.

foto: Privatna Arhiva

Dodala je da su, u vreme kada je DS vodio Niš, umesto da ulažu u Aerodrom Konstantin Veliki, 7,6 miliona uložili u avio-kompanije iz Crne Gore i Italije kako bi letele za Niš.

- Rezultat toga je da smo 2014. godine imali tri i po putnika dnevno na Aerodromu Konstantin Veliki, odnosno 1.335 putnika za godinu dana. To je uspeh DS. Za razliku od njih, ova Vlada Srbije je u prethodne tri godine uložila 3,6 miliona evra i danas imamo 331.000 putnika na niškom aerodromu, što je gotovo 250 puta više nego 2014. Očekujem da ove godine imamo i prvi let našeg nacionalnog avio-prevoznika Er Srbije s niškog aerodroma, ističe Mihajlovićeva.

foto: Beta/Saša Đorđević

Za razliku od vremena DS, ukazala je ova vlada želi da aerodrom u Nišu, kao strateški važan, bude regionalan, da radi 24 sata, a za to je potrebno da se uloži još 15 miliona evra, što će takođe uraditi.

- Zato, posle svega, u najmanju ruku cinično zvuči podsećanje DS-a da se odbornici na sednici Skupštine sete položene zakletve da će se rukovoditi interesima građana, navela je Mihajlović. "Oni koji su uništili i rasturili, fabrike, lokalni i državni budžet sad nam pričaju o aerodromu, zaključila je.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track