BRNABIĆ SA ZVANIČNIKOM STEJT DEPARTMENTA: Važno je nastaviti dijalog Beograda i Prištine
Foto: Vlada Republike Srbije

sastanak

BRNABIĆ SA ZVANIČNIKOM STEJT DEPARTMENTA: Važno je nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Politika -

BEOGRAD - Vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer iskazao je danas nezadovoljstvo zbog nedavnih incidenata na KiM i naglasio važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU, a premijerka Ana Brnabić naglasila da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, ali da od međunarodne zajednice očekuje osudu nasilja prištinskih bezbednosnih snaga.

Palmer je u razgovoru sa premijerkom Brnabić ocenio da je prevashodni interes SAD da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Prema njegovim rečima, implementacija sporazuma i dijalog je jedini način da se pronađe konstruktivno rešenje.

Premijerka Brnabić je sagovorniku izrazila snažan protest povodom hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i napada na srpske zvaničnike, civile i novinare od strane prištinske policije.

Predsednica vlade podsetila je da je Srbija ispunila sve preuzete obaveze iz Briselskog sporazuma i da isto očekuje i od Prištine. Još jednom je istakla važnost formiranja ZSO i naglasila da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom.

Palmer, koji je i direktor Kancelarije za Južnu i Centralnu Evropu, je istakao da SAD teži nastavku pozitivne dinamike bilateralnih odnosa sa Srbijom. Prema njegovim rečima, vizija Srbije i SAD je ista, a to je stabilna i prosperitetna Srbija u Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Republike Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 7 RAZLOGA ZBOG KOJIH KOSOVO NIJE DRŽAVA: Ovo ni Tači i Haradinaj zajedno ne mogu da ospore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track