Najnovije vesti

NA KANCELARKIN LIČNI POZIV: Vučić se ponovo sastaje s Merkelovom 13. aprila, drugi put za samo mesec i po dana
Foto: Beta/Tamino Petelinsek

predsednik putuje u Berlin

NA KANCELARKIN LIČNI POZIV: Vučić se ponovo sastaje s Merkelovom 13. aprila, drugi put za samo mesec i po dana

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se ponovo s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na njen poziv 13. aprila.

To je drugi put u svega mesec i po dana.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se krajem iduće sedmice s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na njen poziv, po drugi put u svega mesec i po dana, potvrđeno je u Kabinetu šefa države. Vučić će s Merkelovom razgovarati u petak, 13. aprila, kažu u Kabinetu.

Vest o sastanku Vučića i kancelarke u međuvremenu je saopštena i u Berlinu. U okviru zajedničkog ručka biće razmatrani bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomske teme, najavila je danas zamenica portparola nemačke vlade Ulrike Demer.

foto: EPA

Vučić se sa moćnom evropskom i svetskom političarkom poslednji put sastao u Berlinu 27. februara, takođe na njen poziv, a predstojeći sastanak biće njihov 12. susret.

"Reč je o radnoj poseti, tokom koje je predviđen sastanak, radni ručak i obraćanje medijima", preciziraju u Kabinetu predsednika Srbije. "Da podsetimo da se predsednik Vučić prethodno sastao sa kancelarkom Merkel, takođe na njen poziv, u Berlinu, 27. februara, tako da se njihov ponovni sastanak, posle samo mesec i po dana, može smatrati delom redovnih predsednikovih konsultacija sa najuticajnijom figurom evropske i svetske političke scene", ističu u predsednikovoj Spoljnopolitičkoj službi.

Vučić je uoči sastanka u februaru rekao da želi od kancelarke da čuje kako ona vidi odnos Beograda i Prištine, sveukupne regionalne odnose, ali i da traži podršku u potrazi za kompromisom između BG i PR.

Neprihvatljivo je da Srbija bude jedini gubitnik u rešavanju kosovskog pitanja, izneo je tada predsednik kancelarki svoj stav i ukazao da nema jednostranih rešenja, te da je Srbija spremna na kompromis, odnosno da obe strane ponešto izgube.

Po povratku u zemlju preneo je i da od Nemačke, kao jedne od politički i ekonomski najvažnijih za Srbiju zemalja, očekuje podršku i angažman kako bi pomogla da se iznađe sveobuhvatno rešenje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Tamino Petelinsek)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "HARADINAJ JE NEOSUĐENI TERORISTA KOJI BI DA PONOVI ZLOČIN!" Bezbednost Srba na KiM ponovo ugrožena?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...