OBNOVA SRPSKE SVETINJE   Vučić, Dodik  i vladika Grigorije obišli crkvu Svete trojice u Mostaru (FOTO)
RTRS, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Susreti u Mostaru

OBNOVA SRPSKE SVETINJE Vučić, Dodik i vladika Grigorije obišli crkvu Svete trojice u Mostaru (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas obišao radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru, izjavio je da je Srbija do sada izdvojila 700.000 evra u njenu obnovu i da će uložiti još novca kako bi taj velelepni hram zasijao punim sjajem.

Vučić je istakao da je siguran da će do 2020. godine radovi na obnovi hrama u Mostaru biti završeni, što će značiti opstanak i ostanak našeg naroda u Mostaru i celoj Hercegovini, a doprineće i upotpunjenoj multikulturalnoj slici tog grada.

On je zahvalio episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju što ih je dočekao na veliki uskrsnji praznik u Mostaru.

"Srbija je do sada izdvojila 700.000 evra i spremni smo i uložićemo još novca da ovaj velelepni saborni hram zasija punim sjajem. Siguran sam da će do 2020. godine biti završen", rekao je Vučić.

foto: RTRS
1 / 5 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, Srbija je treću godinu za redom zahvaljujući disciplini i odgovornosti obezbedila suficit u budžetu i moći će da pomogne svom narodu.

Predsednik Srbije je podvukao da Saborna crkva Svete trojice nije samo verska, vać i kulturna institucuija, koja će značiti za opstanak i ostanak našeg naroda u Mostaru i Hercegovini, ali će, kaže, značiti i Hrvatima i Bošnjacima koji će imati upotpunjenu multikultulturalnu sliku grada koji pripada i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima, svima koji su tu živeli pre rata.

foto: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

"Verujem da je to dobra stvar i da se svi raduju", podvukao je Vučić.

Ponovio je da će Srbija pomagati obnovu hrama i dalje, te da vladika Grigorije može da bude spokojan, "jer mi to u tištini završavamo", te dodao da smo poslednju tranšu od 200.000 evra dali u oktobru 2017. godine.

Kako je rekao, i Republika Srpska je dala novac za obnovu hrama, a Srbija, u ovom trenutku uz sve probleme i mnogo muka, može znacajno da pomogne.

Vladika Grigorije: Srbi deo Mostara

Vladika Grigorije istakao je danas da je Mostar grad i Srba, i da ih niko ne može iz njega istrgnuti. Vladika je rekao da je srećan što je imao priliku da to učini sa dva predsednika srpskog naroda. Podsetio je da Eparhija uskoro treba da proslavi 800 godina postojanja, i da bi bilo dobro da se radovi na obnovi Saborne crkve završe do 2020. godine.

"Izgradnjom ovog hrama želimo da izgradimo Mostar za sve ljude i naročito našu zajednicu, koja je mala, ali istorijski izuzetno važna. Naša zajednica je jedan od temelja Mostara zajedno sa drugim narodima koji ovde žive", podvukao je vladika.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Tanjug/Dimitrije Goll)

foto: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠPIJUNSKA LETELICA NAD SRBIJOM! Danima pratili kretanje naše Vojske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja