PREDSEDNIK SRBIJE U TREBINJU: Moramo da brinemo za svoj narod
Foto: Tanjug/Rade Prelić

OKUPIO SE VELIKI BROJ GRAĐANA

PREDSEDNIK SRBIJE U TREBINJU: Moramo da brinemo za svoj narod

Politika -

Predsednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić stigli su u Trebinje, gde su ih dočekali premijer Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Luka Petrović, kao i veliki broj građana.

Delegacije Srbije i Srpske otvorile su Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Republike Srbije. Obišli su i Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Predsednik Vučić obećao je u Trebinju da će se nastaviti pomoć i podrška Srbije, kako bi, kaže, naš narod opstao i prosperirao na prostorima na kojima vekovima živi.

Vučić je obišao radove na izgradnji vrtića "Srbija", a ponosnim i srećnim su ga učinila deca koja su ga dočekala povicima "Srbija, Srbija".

Ne može, rekao je, da se oseća ponosnije kao predsednik države nego u takvim trenucima i na jednom ovakvom mestu.

Presrećan je i što je urađeno nešto dobro i što se pomoglo građanima Republike Srpske, "kao što su oni pomagali Srbiju kada god je bilo potrebno i kada je bilo moguće".

Predsednik Srbije je naveo da će vrtić "Srbija" za nešto više od mesec dana biti spreman za tehnički prijem, da će u njemu biti 80 mališana i 20 u jaslicama i da se raduje što će to mesto dobiti jedno moderno zdanje.

Najavio je da će Srbija pomoći finansijski i Mrkonjić grad, kao i obnovu starog grada Trebinje.

Kako je rekao, i Srbija i RS pomoći će i mesto Bajci, čiji meštani su, kaže, bili u svim vojskama, a napravili zajednički spomenik.

Prema njegovim rečima, najbitnije je sačuvati naš narod na njegovim ognjištima, obezbediti im ostanak i opstanak i bolju budućnost.

Vrtić "Srbija" gradi se sredstvima Vlade Srbije, koja je do sada uložila 500. 000 evra, dok je grad Trebinje izdvojio 106. 000 konvertibilnih maraka.

Predsednik se osvrnuo i na izjave Hašima Tačija rekavši da bi nas sukobi vratili unazad.

"Moramo da imamo jaku vojsku kako bismo odvratili one koji bi eventualno hteli da nas napadnu. Želimo da sve to izbegnemo. Haotična je situacija u svetu i nama je bolje da se sklonimo i sačekamo bolja vremena da sa svojim brodom isplovimo", kaže Vučić.

Na sastanku sa Angelom Merkel će dati sve od sebe, ali i da oseća tremu pred susret.

"Imaćemo radni sastanak, izjave, sve što smo imali i prošli put. Ona uvek želi da sasluša sagovornika. Boriću se za Srbiju, pripremam se svake noći i samo mi je taj sastanak na pameti", rekao je Vučić, podsećajući na najavljene sastanke do kraja aprila.

(Kurir.rs/Pink/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) VUČIĆ I BORISOV O SAMITU U SOFIJI! Kosovo je pozvano da učestvuje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track