GRČKI ŠEF DIPLOMATIJE: Nismo priznali nezavisnost Kosova, niti ćemo ga priznati
Foto: Beta/Miloš Miškov

podrška

GRČKI ŠEF DIPLOMATIJE: Nismo priznali nezavisnost Kosova, niti ćemo ga priznati

Politika -

Tanjug) - Ministar spoljnih poslova Grčke, Nikos Kocijas, poručio je danas u Beogradu da njegova zemlja neće promeniti stav o neprznavanju kosovske nezavisnosti i dodao da trgovačka kancelarija, koja će biti otvorena u Atini, neće biti diplomatsko predstavništvo Prištine.

On je rekao da je još 2011. i 2014, u vreme tadašnje vlade Neodemokratije i PASOK, postojao dogovor da se otvori trgovinska kancelarija Kosova u grčkom glavnom gradu.

"Kada se otvori, a biće otvorena u nekom trenutku, ta kancelarija neće biti diplomatsko predstavništvo Kosova. Konzulat je dplomatsko predstavništvo, a tako nešto nije ni dgovoreno ni predviđeno", rekao je Kocijas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Istakao je da Grčka nije priznala kosovsku nezavisnot niti će to da učini.

I srpski šef diplomatije Dačić je potvrdio da se o otvaranju trgovinske kancelarje Kosova u Atini razgovaralo pre nekoliko godina, kada je i pokrenuta inicijativa.

Nema, međutm, dogovora da to ima bilo kakve veze sa promenom stava Grčke u odnosu na kosovsku nezavisnost, kazao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track