PREDSEDNIK SRBIJE SA GRČKIM ŠEFOM DIPLOMATIJE KOCIJASOM: Cenimo angažovanje Grčke na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

razgovarali i u briselskom sporazumu

PREDSEDNIK SRBIJE SA GRČKIM ŠEFOM DIPLOMATIJE KOCIJASOM: Cenimo angažovanje Grčke na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas ministra spoljnih poslova Grčke Nikosa Kocijasa o problemima i zastoju u sprovođenju Briselskog sporazuma.

Predsednik Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Grčke, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije je zahvalio Grčkoj na interesu koji pokazuje za dijalog Beograda i Prištine.

On je istakao da izuzetno ceni kontinuiranu podršku Grčke suverenitetu i teritotijalnom integritetu Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji u samom vrhu spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i naglasio da je što skorija integracija svih zemalja Jugoistočne Evrope u EU jedina realna garancija za trajnu i održivu stabilizaciju celog regiona.

U skladu sa tim, Srbija veoma ceni principijelnu poziciju Grčke i aktivno angažovanje na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, kao i ostalih zemalja regiona.

Ministar Kocijas je naglasio da je interes Grčke da Srbija bude stabilna i da održava stabilnost regiona.

"Ovom regionu treba saradnja", zaključio je on.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je takođe istakao da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda.

On je naglasio da moramo da radimo na jačanju ekonomske saradnje i povećanju trgovinske razmene između dveju zemalja.

"Naše prijateljstvo je čvrsto, ali mi nismo uspeli da podignemo naše ekonomske odnose na nivo naših prijateljskih i političkih odnosa", zaključili su predsednik Vučić i ministar Kocijas i naglasili da je neophodno raditi na konkretnim projektima za dobrobit obe zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić)

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Evo šta su čuli očevici pada aviona kod Kovačice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track