SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Minut ćutanja za Zorana Krasića
Foto: Nebojša Mandić

Danas poslanici postavljaju pitanja

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Minut ćutanja za Zorana Krasića

Politika -

BEOGRAD - Minutom ćutanja preminulom narodnom poslaniku SRS Zoranu Krasiću, Skupština Srbije nastavila je sednicu na čijem je dnevnom redu set finansijskih zakona.

Na početku današnjeg dela sednice poslanici postavljaju pitanja vladi, što im je omogućeno u skladu sa Poslovnikom, svakog utorka i četvrtka.

Na sednicu se vratio i deo opozicionih poslanika koji su juče napustili salu, u znak solidarnosti sa šefom poslanika SDS Markom Đurišićem kome je predsednica parlamenta izrekla četiri opomene i meru udaljenja sa sednice.

Ministar za rad Zoran Đorđević obrazložio je juče prvu tačku dnevnog reda - Predlog zakona o planskom sistemu Srbije i pozvao poslanike da podrže i ostale zakonske predloge.

Taj predlog zakona, prema Đorđevićem rečima, donosi se zbog potrebe da se uspostavi efikasan, transparentan, koordinisan i realističan sistem planiranja Srbije, koji pokriva sve ključne aspekte socijalne i ekonomske razvojne politike i potpomaže razvoju i rastu Srbije, autonomne pokrajine i lokalne samouprave.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track