DOSTA JE BILO OSTALI BEZ POSLANICE Macura: Doživeli smo da unutar organizacije koju smo gradili, nema ni d od demokratskog procesa
Foto: Nebojša Mandić

odlazak

DOSTA JE BILO OSTALI BEZ POSLANICE Macura: Doživeli smo da unutar organizacije koju smo gradili, nema ni d od demokratskog procesa

Politika -

Poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura, koja je nedavno objavila da će se kandidovati za predsednicu pokreta Dosta je bilo, rekla je danas novinarima u parlamentu da je izašla iz tog pokreta. Kao razloge, Macura je navela to što nije povučena odluka da se u organizaciju vrate nedavno "sramno izbačene" kolege putem onlajn sednice, kao i zbog činjenice da nije organizovan Glavni odbor koji se "izgleda nikada neće ni održati".

"I sam izborni proces je bio takav da bi mu pozavideli i mnogi ozbiljniji manipulatori. Imajući u vidu da smo i sami kritikovali izborne procese, doživeli smo to da unutar jedne organizacije koju smo gradili, nema ni 'd' od demokratskog procesa", rekla je Macura.

Kaže da njena kandidatura nikada nije bila prosleđena članstvu, te da rukovodstvo u ostavci nije zaista ni želelo da podnese ostavku.

"Donela sam tešku odluku da napustim Dosta je bilo", rekla je ona.

Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao "nedefinisano".

"Mislimo da ćemo se radije upustiti u organizaciju nečeg novog", rekla je Macura, koja se pred novinarima pojavila sa Vladimirom Đurićem i Aleksandrom Stevanovićem, koji su nedavno isključeni iz stranke.

DJB: Macura pozivala na linč Radulovića

Pokret "Dosta je bilo" je saopštio da je Tatjana Macura odustala od kandidature za predsednicu DJB jer tim s kojim je želela da izađe na izbore, počeo da se osipa zbog toga što je vodila "negativnu kampanju" i "pozivala na linč" osnivača i lidera tog pokreta Saše Radulovića.

"Tatjana Macura, u želji da se kandiduje, već krajem marta je pokušala da za svoj tim pridobije bivše Predsedništvo i sve narodne poslanike DJB, nudeći Dušanu Pavloviću da bude njen zamenik, a Saši Raduloviću njen predsednik Programskog saveta. Kada taj pokušaj nije uspeo, prihvatila je da bude deo tima kandidata Branislava Mihajlovića. Međutim, naposletku je odlučila da ipak 'trči' samostalno, ali nije uspela da formira tim i krene u obilazak odbora", navodi se u saopštenju DJB povodom odluke Macure da napusti izborni proces.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Rusi i Amerikanci pokazuju mišiće. Da li je rat neizbežan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track