RISTIČEVIĆ ZAPRETIO MARINKOVIĆU U SKUPŠTINI: Ne prekidajte me, inače nećete moći da završite sednicu
Foto: Zorana Jevtić

debata

RISTIČEVIĆ ZAPRETIO MARINKOVIĆU U SKUPŠTINI: Ne prekidajte me, inače nećete moći da završite sednicu

Politika -

Marijan Rističević, poslanik Narodne seljačke stranke koja je deo vladajuće koalicije, zapretio je danas predsedavajućem Vladimir Marinkoviću da neće moći da završi sednicu Skupštine Srbije ukoliko mu ne dozvoili da govori i ukoliko ga bude prekidao. On je hteo da govori o Aerodromu "Konstantin veliki" u Nišu o kojem su ranije polemisali poslanik Demokratske stranke Goran Ćirić i poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

Predsedavajući Marinković je tražeći da se razgovara o zakonima na dnevnom redu, prekinuo Rističevića rekavši mu da se vrati na temu, na šta mu je Rističević odgovorio da ga ne prekida i da će, ukoliko to bude činio, reklamirati povredu Poslovnika toliko puta da će "teško moći" da se završi sednica.

On je kazao i da se drži teme "onoliko koliko su bili i prethodni govornici" kada su govorili o niškom aerodromu.

Vladimir Marinković
Vladimir Marinkovićfoto: Beta/Nenad Orević

Rističević je pitao da li su protesti u Nišu zbog namere države da preuzme vlasništvo nad aerodromom, prijavljeni po zakonu i napomenuo da na njih dolaze opozicioni funkcioneri.

On je potom govorio o tome kako je novac trošila bivša vlast, o lošim privatizacijama, navodeći da zato aerodrom u Nišu nije bio završen, dok sadašnja vlada ulaže u njega i podržava razvoj Niša.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track