VUČIĆ: Srbija sedi na samo jednoj stolici i to svojoj, ali podrška Nemačke nam je važna
Foto: Pink Printscreen

Televizijsko uključenje

VUČIĆ: Srbija sedi na samo jednoj stolici i to svojoj, ali podrška Nemačke nam je važna

Politika -

BEOGRAD - Već 4 godine slušam priče da Srbija više neće moći da se igra, da sedi na 2 stolice... Srbija ima svoju stolicu i ne igra se politike. Stekli smo poštovanje svetskih sila o čemu govore i sastanci sa gospođom Merkel. Pred nama su stalno teški trenuci, ova godina neće biti laka, jer će postojati velika želja da se čvor oko KiM reši, a to ste mogli da vidite i iz izjave Haradinaja koji je priznao da oni kao država ne postoje, već im politiku vode SAD, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uključivši se uživo, iz Predsedništva Srbije u jutarnji televizijski program.

foto: Pink Printscreen

On se na početku osvrnuo na prošlonedeljnu posetu Berlinu rekavši da je s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel imao konstruktivan sastanak, te da je uveren u njenu podršku uprkos razlikama u mišljenju o određenim pitanjima, pre svega statusu Kosova i Metohije.

foto: Pink Printscreen

Vučić je istakao da Srbija vodi samostalnu spoljnu politiku, sedi "na svojoj stolici", ali i da se varaju oni koji misle da je moguće razvijati bilo šta na evropskom kontinentu bez podrške Nemačke, sa kojom imamo dobre odnose. Gostujući na TV Pink on je dodao i da je Nemačka, pored Francuske i Italije, sigurno najjača i najvažnija zemlja EU.

- Nemačka nam je glavni spoljnotrgovinski partner, nemačke kompanije otvrile su najviše radnih mesta u Srbiji - kazao je Vučić.

- Već četiri godine slušam priče da Srbija neće moći da se igra, da sedi na dve stolice, a sto puta sam rekao da imamo samo jednu stolicu, srpsku i takvu politiku vodimo. Zbog takve politike se ne stidimo, popravili smo imidž i primaju nas s poštovanjem - podvukao je on i dodao da se

Vučić je poručio da se ne može govoriti loše o ovoj zemlji ako nemačka kancelarka Angela Merkel prima njenog predsednika, drugi put za samo mesec dana, na takav način, uz počasti i poštovanje.

(Kurir.rs/Foto: Pink printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track