BRNABIĆ I KREČMAN: Bolji odnosi u svim oblastima
Foto: Vlada Srbije

sastanak

BRNABIĆ I KREČMAN: Bolji odnosi u svim oblastima

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Vinifrid Krečman ocenili su da su odnosi poboljšani u svim oblastima i da treba nastaviti saradnju u cilju zajedničke evropske budućnosti.

Brnabić je na završnoj plenarnoj sednici petog zasedanja ;Zajedničke komisije Srbija - Baden-Virtemberg rekla da nemačka pokrajina i Srbija rade na mnogo zajedničkih projekata i da su teme sednice bile od infrastrukture, energetike, zaštite životne sredine, transporta do kulture i obrazovanja.

"Naši odnosi nisu isključivo ekonomski, već su sveobuhvatni i usmereni na našu zajedničku budućnost u EU", rekla je Brnabić i dodala da podržava jačanje saradnje Dunavke akademije iz Ulma i institucija u Novom Sadu, kao i zajedničke projekte koji se tiču iskorišćavanja potencijala te reke.

Ona je izrazila zahvalnost za uslove u kojima 70.000 državljana Srbije žive i rade u Baden-Virtembergu i kazala da su odnosi sa tom pokrajinom značajni za sveukupne odnose Srbije i Nemačke.

Krečman je kazao da su odnosi poboljšani u svim oblastima i ponovio da je važno ojačati saradnju po pitanju nauke i kulture.

On je ponovio da Baden-Virtemberg podržava Srbiju u evropskim integracijama i da ta pokrajina stroji čvrsto kao partner uz Srbiju.

"Udji tamo gde ti je otvoreno... U EU ne može da se udje tako jednostavno. Onaj ko udje mora odmah da radi na zajedničkoj budućnosti Evrope. Srbija je na dobrom putu", rekao je Krečman.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track