Najnovije vesti

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ O PUTU EVROINTEGRACIJA: Srbija pripremila pozicije za još 5 pregovaračkih poglavlja, ali...
Foto: Zorana Jevtić

Nastavak dijaloga, sprovođenje dogovorenog, pa otvaranje novih tema

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ O PUTU EVROINTEGRACIJA: Srbija pripremila pozicije za još 5 pregovaračkih poglavlja, ali...

Politika

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija pripremila pozicije za pet pregovaračkih poglavlja za pristupanje Evropskoj uniji, ali da ne veruje da će sva biti otvorena."Ja očekujem da to bude više od dva", rekla je Joksimović.

foto: Dado Đilas

Ona je rekla da je Srbija još u decembru pripremila neka poglavlja, ali da ona nisu otvorena, a da sada ima spremne pozicije za poglavlja 9 (finansijske usluge), 13 (ribarstvo), 17 (ekonomska i monetarna politika), 18 (statistika) i 33 (finansijske i budžetske odredbe).

(KURIR TV) FEDERIKA MOGERINI I VUČIĆ: Spremni smo da nastavimo sa reformama! Srbija ide u pravom smeru! Moguće otvaranje novih poglavlja

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini juče je na konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekla da se uskoro može očekivati otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU, odnosno tokom bugarskog predsedavanja. Joksimović je rekla da je sa Mogerini razgovarala i o kosovskom problemu i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

foto: Zorana Jevtić

"Taj nastavak dijaloga je uz jasno očekivanje da se prethodno postignuti aranžmani sprovedu u delo, da bismo govorili o novim temama", rekla je Joksimović.

Jadranka Joksimović: Spremni smo za pet novih poglavlja

Ona je rekla da je i Briselski sporazum pravno obavezujući, sa potpisom Ketrin Ešton, čime je on, prema rečima Joksimović, "postao deo spoljne i bezbednosne politike EU".

(Kurir.rs/Beta/Pink/Foto: Zorana Jevtić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...