NATALIJA POKLONSKAJA U BEOGRADU: Rusija neće dozvoliti da ucenjuju Srbiju
Foto: Profimedia

putinova lepotica

NATALIJA POKLONSKAJA U BEOGRADU: Rusija neće dozvoliti da ucenjuju Srbiju

Politika -

BEOGRAD - O položaju državljana Srbije zaposlenih u Rusiji, odnosima Srbije i Rusije, i o Krimu danas su u Beogradu razgovarali predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu, Ivan Kostić i zamenica predsednika Odbora Državne Dume Ruske Federacije za bezbednost i borbu protiv korupcije, Natalijom Poklonskajom.

Srpski pokret Dveri je saopštio da se na inicijativu Dveri, Poklonskaja zalaže da se radnicima iz Srbije koji rade u Rusiji, trajanje radne dozvole produži sa sadašnjih mesec dana na bar šest meseci.

U saopštenju piše da je Poklonskaja, deputat ruske Dume za Krim, došla u posetu posle učešća Boška Obradovća, Ivana Kostića i Dragane Trifković na konferenciji na Krimu prošle nedelje.

"Natalija Poklonskaja se zahvalila za prijem i topao doček i istakla da su situacije na Krimu i u Srbiji vrlo slične. Dodala je da je tek jedan dan u Beogradu, ali da je stigla da položi venac na spomenik caru Nikolaju Drugom i spomenik Oslobodiocima Beograda od fašizma", dodaju Dveri.

"Rusija neće dozvoliti da Srbiju ucenjuju, primer za to je 1914. i 1915. godina", rekla je ruska poslanica.

Poslanik Dveri Kostić je "dodao da je Krim u stvari vraćen Rusiji i da je stav Srpskog pokreta Dveri po tom pitanju jasan. 'Srbija i Rusija moraju biti zajedno' " - piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track