VUK JEREMIĆ: Pod hitno ukinuti privatne izvršitelje
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

nezabeleženo u evropi

VUK JEREMIĆ: Pod hitno ukinuti privatne izvršitelje

Politika -

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se Narodna stranka zalaže za hitno ukidanje privatnih izvršitelja, jer stvaraju situaciju „blisku socijalnoj tragediji“ i gotovo bez izuzetka su povezani sa Srpskom naprednom strankom.

Privatni izvršitelji mesečno zarađuju od nekoliko desetina hiljada evra do 100.000 evra i obavljaju svoju delatnost na potpuno neprimeren način i sprovode, što je nezabeleženo u Evropi, nepravosnažne sudske presude, rekao je Jeremić televiziji N1.

foto: Dragana Udovičić

Jeremić je najavio da će Narodna stranka predložiti hitno ukidanje privatnih izvršitelja i ostalim opozicionim strankama i izrazio uverenje da će se sa tim predlogom saglasiti svi akteri, od Pokreta slobodnih građana do Dveri.

Jeremić je naveo da je neupitna buduća saradnja Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Dragana Đilasa i da je potrebno proširiti opozicioni savez i ponuditi održivu alternativu vlasti koja Srbiju vodi u propadanje po svim kriterijumima.

Ne postoje bilo kakve suštinske razlike u gledanjima na ono što je potrebno činiti. Postoje različiti predlozi o formi delovanja i potpuno sam siguran da ćemo i o tome postići dogovor, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da bi put ka promeni u Srbiji trebalo da vodi preko delegitimizacije sadašnjeg načina obavljanja vlasti, ako je potrebno i bojkotom, koji je samo jedna od ideja, a da bi bojkot bio uspešan, u njemu bi trebalo da učestvuju svi.

foto: Aleksandar Jovanović

Možemo se dogovoriti oko povratka autonomije institucija, slobode medija, podrške domaćoj privredi i drugim pitanjima. Nama je važno da se opozicija ujedini jer to građani od nas očekuju i jer drugačije ne možemo, rekao je Jeremić.

On je dodao da će Narodna stranka u pregovorima opozicionih aktera biti fleksibilna i neće nastupati sa ultimativnim zahtevima.

Povodom pregovora o Kosovu i Metohiji, Jeremić je rekao da je za Narodnu stranku neprihvatljiva stolica Prištine u UN i da o tome ne bi ni trebalo pregovarati bez prethodnog rešavanja pitanja srpske imovine na Kosovu i zaštite srpskog kulturnog nasleđa.

Predsednik Narodne stranke, koji je i bivši minstar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sam vodi spoljnu politiku, a niti poznaje diplomatske norme, kako je rekao, niti dovoljno dobro govori engleski jezik.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track