DRAŠKOVIĆ U AMERICI: SAD zainteresovana za strateško partnerstvo sa Srbijom
Foto: Filip Plavčić

obnova tradicionalnih odnosa

DRAŠKOVIĆ U AMERICI: SAD zainteresovana za strateško partnerstvo sa Srbijom

Politika -

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima Kongresa, Senata i Stejt departmenta koji su istakli zainteresovanost SAD za strateško partnerstvo sa Srbijom i obnovu tradicionalnih savezničkih odnosa između dve zemlje, saopštio je danas SPO.

U tom kontekstu, američka strana pozdravila je odluku Srbije i predsednika Aleksandra Vučića o podizanju spomenika američkom predsedniku Vudrou Vilsonu u Beogradu, kao i nazivanje po njemu jednog bulevara u srpskoj prestonici.

Drašković je istakao da je proslava stogodišnjice pobede saveznika u Velikom ratu izuzetna prilika da se narodi Srbije i Amerike podsete na to istorijsko ratno savezništvo i prijateljstvo koje mora biti obnovljeno.

Kongresmeni i senatori izrazili su želju da u svim manifestacijama obeležavanja pobede u Velikom ratu Srbija bude predstavljena kao država koja je podnela najveće žrtve i odlučujuće doprinela pobedi Saveznika zbog čega je predsednik Vudro Vilson na Beloj kući, pored američke zastave, istakao i zastavu Kraljevine Srbije.

U svim razgovorima Drašković je naglasio da je srpski narod i danas isti kakav je bio u Velikom ratu, a "ne onakav kakvim ga je svetu predstavio režim Slobodana Miloševića", navodi se u saopštenju Informativne službe SPO.

Drašković je bio u trodnevnoj poseti SAD, a tema svih razgovora bilo je pomirenje u regionu, pre svega između Srba i Albanaca i Srba i Bošnjaka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Filip Plavičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track