ZORANA MIHAJLOVIĆ: DSS lažima o niškom aerodromu pokušava da dođe do medijskog prostora
Foto: Zorana Jevtić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

ZORANA MIHAJLOVIĆ: DSS lažima o niškom aerodromu pokušava da dođe do medijskog prostora

Politika -

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović odbacila je danas optužbe Demokratske stranke Srbije o razlozima prenošenja niškog aerodroma u vlasništvo države, navodeći da DSS "iznošenjem neistina o razvoju niškog i drugih malih aerodroma u Srbiji, pokušava do dodje do prostora u medijima".

"Jedino tačno što je DSS navela, to je da niški aerodrom poseduje veliki potencijal za dalji razvoj. Ono što su propustili da kažu to je da rezultata koje je 'Konstantin Veliki' u prethodne tri godine postigao ne bi bilo da nije bilo podrške države, koja ;je u taj aerodrom uložila 3,6 miliona evra", kazala je Zorana Mihajlović a prenelo Ministarstvo saobraćaja.

Po njenim rečima, Vlada Srbije ima nameru da nastavi sa ulaganjem u razvoj niškog aerodroma jer ga smatra strateški važnim.

"Niški aerodrom je važan i kao budući rezervni aerodrom aerodromu 'Nikola Tesla', kao i zbog toga što doprinosi privlačenju novih investicija u Niš i Nišavski okrug, boljoj saobraćajnoj povezanosti i povećanju kvaliteta života gradjana u ovom delu Srbije", kazala je ministarka.

Navodeći da je nerazvijena infrastruktura najveće ograničenje razvoju malih aerodroma u Srbiji, ona je kazala da Vlada Srbije namerava da nastavi sa ulaganjima i u aerodrome "Ponikve" i "Morava" što će kako je ocenila, doprineti bržem razvoju Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga.

"Ovde nije reč o pukim obećanjima, već za to postoje jasni planovi i obezbedjena sredstva za investicije u aerodrome u Nišu, Kraljevu i Užicu koje će se realizovati kroz Program modernizacije SMATSA za period 2017-2021", navela je Zorana Mihajlović.

Demokratska stranka Srbije saopštila je ranije danas da je insistiranje vlasti da niški aerodrom hitno predje u državno vlasništvo neposredna posledica davanja koncesije kompaniji Vansi za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" i ugovorne obaveze kojom se niški aerodrom limitira na milion putnika godišnje sve dok beogradski ne predje dvanaest miliona.

"Politiku Vlade odlikuje zanemarivanje strateških interesa pojedinih regiona, pa je iz odnosa prema sudbini niškog aerodroma lako zaključiti da se država ni na koji način neće angažovati ni na razvoju aerodroma Ponikve kod Užica, koji je koncesionim ugovorom za beogradski takodje limitiran, ni aerodroma Morava kod Kraljeva", naveo je DSS.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track