POLICIJA PONOVO ZABRANILA SKUP RADIKALA, A ŠEŠELJ NE ODUSTAJE: Dolazim u Hrtkovce makar samo klimao glavom!
Foto: Dragana Udovičić

NEIZVESNO

POLICIJA PONOVO ZABRANILA SKUP RADIKALA, A ŠEŠELJ NE ODUSTAJE: Dolazim u Hrtkovce makar samo klimao glavom!

Politika -

Svi argumenti su na našoj strani, uprkos faktoru koji se naknadno pojavio u vidu ovih čankolizaca i demokrata. Organizovaćemo besprekorno obezbeđen skup, tvrdi šef SRS

Lider radikala Vojislav Šešelj najavljuje za Kurir da će svakako doći sa svojim pristalicama u Hrtkovce, uprkos novoj zabrani policije. Ova odluka prethodila je odluci Upravnog suda, na koju su se pozivali radikali, gde im je ipak dozvoljeno da održe skup 6. maja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je SRS uručilo novo rešenje kojim se zabranjuje skup prijavljen za nedelju, 6. maja, u Hrtkovcima. Šešelj objašnjava da su radikali odmah podneli žalbu i na ovo rešenje, a kada im bude odbijena, najavljuje i tužbu.

MUP zabranio skupove...  Policija neće dozvoliti incidente
MUP zabranio skupove... Policija neće dozvoliti incidentefoto: Zorana Jevtić

- Nećemo odustati od dolaska u Hrtkovce ni ukoliko zabrana ostane na snazi i na dan našeg skupa. Eto, samo nećemo postaviti binu i ozvučenje. Ljudima ćemo klimati glavom i svi će razumeti šta želimo da poručimo. Da li je MUP zabranio da neko dođe u Hrtkovce? Mi ćemo doći i održati miran skup - poručuje Šešelj.

On je uveren da mu policija ne može ništa jer je narodni poslanik i zbog toga uživa poslanički imunitet.

- Ne mogu da me hapse, osim u slučaju da me zateknu u vršenju krivičnog dela za koji je zaprećena zatvorska kazna najmanje pet godina. A ja ne nameravam ni travu da gazim, a kamoli da se bijem s policijom - izjavio je lider SRS.

On tvrdi da su radikali prvi prijavili skup i da su se kao organizatori jedini žalili na policijsku zabranu.

- Svi argumenti su na našoj strani, uprkos faktoru koji se naknadno pojavio u vidu ovih čankolizaca i demokrata. Režim to koristi da kaže da postoji opasnost, a ne postoji. Organizovaćemo besprekorno obezbeđen skup - kaže Šešelj.

Zavrzlama oko ovog skupa i dalje traje pošto je Upravni sud odlučio da se poništi prvostepeno rešenje policije o zabrani skupa, a organizator je morao da dopuni prvobitnu prijavu. MUP je juče saopštio da je Uprava policije MUP postupila u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup SRS u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani jer je prijava skupa bila nepotpuna.

- Upravni sud je nepotpunu prijavu obrazložio činjenicom da je dokument potpisao predsednik sremskog Okružnog odbora SRS, iako se u prijavi navodi da SRS organizuje skup, a po mišljenju Upravnog suda, ovo lice ne može biti organizator. Postupajući po ovoj presudi, Uprava policije je poništila prvostepeno rešenje kojim se ne dozvoljava skup SRS i vratila predmet na ponovno odlučivanje, uzimajući u obzir pravno tumačenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi. Organizatoru je naloženo otklanjanje nedostataka iz prijave, što su oni i učinili. Nakon dopune prijave organizatoru je jutros ponovo uručeno rešenje o zabrani skupa - objašnjavaju u MUP.

ČINJENICE

NAJAVLJENI MITING I KONTRAMITING

Šešelj najavio okupljanje u Hrtkovcima 6. maja, na dan kada je pre 26 godina u tom selu na mitingu pročitao popis Hrvata koji se moraju iseliti

Skupove su zatim na istom mestu najavili DS i LSV kako bi pružili podršku i bezbednost meštanima Hrtkovaca

Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je da 6. maja u Hrtkovcima neće biti dozvoljeno nikakvo okupljanje

Uprkos zabrani, Šešelj nije odustao od organizovanog dolaska radikala u Hrtkovce

foto: Dado Đilas

Balša Božović

BIĆEMO UZ GRAĐANE HRTKOVACA

Poslanik DS Balša Božović kaže za Kurir da neće praviti nikakve kontramitinge, ali da će biti sa građanima Hrtkovaca.

- Mi nismo prijavljivali nikakve skupove policiji jer nemamo nameru da pravimo kontramitinge, već smo rekli da ćemo biti uz građane Hrtkovaca kako bi se oni osećali bezbedno. Bićemo uz građane - poručio je on.

(Kurir.rs/E.K./Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PROSTAKLUK! ŠOK PONAŠANJE ŠEŠELJA U SKUPŠTINI: Je...u vam majku ustašku! Dok mi budeš p...la ...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track