Dačić: Radiću na ubrzanom zbližavanju Srbije i BiH
Foto: Printscreen

Dačić: Radiću na ubrzanom zbližavanju Srbije i BiH

Politika -
Spreman sam da, ako budem izabran za predsednika vlade, još više ubrzamo proces međusobnog zbližavanja, pomirenja, definisanja zajedničkih interesa, pre svega, da naši narodi žive bolje i da naši odnosi budu onakvi kakvi su odnosi običnih građana, kazao je on novinarima u Janji

BANJALUKA - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Janji kod Bijeljine da će ako postane premijer Srbije raditi na ubrzanom zbližavanju Srbije i BiH.

Dačić je novinarima rekao da je sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem danas razgovarao o budućim odnosima dve zemlje, ističući da Srbija ima jasno definisan stav prema BiH i da je opredeljena da razvija dobre odnose.

"Spreman sam da, ako budem izabran za predsednika vlade, još više ubrzamo proces međusobnog zbližavanja, pomirenja, definisanja zajedničkih interesa, pre svega, da naši narodi žive bolje i da naši odnosi budu onakvi kakvi su odnosi običnih građana", kazao je on novinarima u Janji kod Bijeljine.

Dačić i Izetbegović sastali su se u Bijeljini pre odlaska u Janju, na ceremoniju puštanja u promet malograničnog prelaza Janja-Lešnica. Kako su preneli banjalučki mediji, Dačić je naveo da se istorija i prošlost ne mogu menjati, ali da se može promeniti sadašnjost i stvoriti bolja budućnost tako što granice treba da budu zatvorene za kriminal, ali otvorene za slobodan promet ljudi, roba i kapitala.

On je istakao da je kao ministar unutrašnjih poslova Srbije imao izuzetno dobru saradnju sa policijskim agencijama u BiH.

Dačić je poručio da državna politika Srbije ne bi trebalo da se menja u zavisnosti od toga koja je stranka na vlasti. Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ocenio je da će postojati dobra saradnja sa Dačićem u stvaranju boljih uslova za život građana i u borbi protiv kriminala.

"Mi smo ovde najpreči jedni drugima i Evropu ćemo zajedno pričekati. U međuvremenu, hajde da radimo protiv kriminalaca, za obične građane, da se ljudi zaposle i da se smanji siromaštvo, da se smanje tenzije", kazao je Izetbegović.

Dvojica zvaničnika izrazili su zadovoljstvo zbog otvaranja skelskog prelaza na Drini, koji će omogućiti da Bošnjaci iz Janje prelaze do svojih imanja koja se nalaze na drugoj strani reke.

"Ovo je primer kako se konkretno mogu rešiti problemi", izjavio je Izetbegović i dodao da otvaranje tog skelskog prelaza predstavlja pokazivanje dobre volje Srbije, koja je rešila to pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track