Rašković-Ivić u Skupštini: Za spas Srbije bojkotovaće besmislene diskusije o amandmanima
Foto: Filip Plavčić

Predstavnica poslaničke grupe Za spas Srbije

Rašković-Ivić u Skupštini: Za spas Srbije bojkotovaće besmislene diskusije o amandmanima

Politika -

BEOGRAD - Predstavnica poslaničke grupe "Za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić upozorila je danas da se u parlamentu nastavlja totalna blokada smišljene diskusije o zakonima i najavila da će ta grupa poslanika i većina ostalih opozicionih poslanika bojkotovati diskusiju o pojedinostima, odnosno o amandmanima.

Ona rekla je novinarima u Skupštini Srbije da će poslanici "Za spas Srbije" bojkotovati diskusiju u pojedinostima jer način rasprave u parlamentu "preti da preraste u totalnu besmislicu i rijaliti" (šou).

"O tome razgovaramo i s kolegama iz drugih opozicionih partija i većina je da se bojkotuje diskusija o amandmanima", rekla je Rašković Ivićeva i dodala da to ne znači bojkot poslaničkih pitanja ni diskusije u načelu.

foto: Zorana Jevtić

Prema njenim rečima, u parlamentima u svetu opozicija je ta koja opstruiše rad parlamenta, dok se u Srbiji dešava suprotno.

"Vlast produkovanjem ogromnog broja amandmana koji liče na besmislene literarne sastave, a ne na amandmane, opstruiše rad parlamenta", rekla je Sanda Rašković Ivić i ocenila da je to što poslanici vladajuće koalicije rade u Skupštini Srbije besmisleno i neozbiljno.

Ona je podsetila da zakoni koji se donose treba da budu temelj života svih gradjana i društva i da poslanici vladajuće koalicije treba da se ponašaju u skladu s tim.

Srpska napredna stranka podnela je 396 amandmana na prvu tačku Predloga zakona o vojnom obrazovanju, a "ako to neko uradi, ne želi dobro ni zemlji ni vlasti", rekla je Rašković Ivićeva.

Novinarima se obratio i poslanik Đorđe Vukadinović koji je ocenio da je rad parlamenta velikim brojem "fasntomskih amandmana"" na prve tačke zakona obesmišljen. On je podsetio da je ta praksa uvedena u decembru kada se raspavaljalo o budžetu.

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o vojnom obrazovanju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track