RUŽIĆ: Bila mi je čast da sarađujem sa Vujovićem, nemam informacija da li će Mali doći na njegovo mesto
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

svaki javni poziv nosi terete

RUŽIĆ: Bila mi je čast da sarađujem sa Vujovićem, nemam informacija da li će Mali doći na njegovo mesto

Politika -

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da mu je bila čast da sarađuje sa ministrom Dušanom Vujovićem koji je, kaže, kao finansijski znalac svoje znanje stavio u funkciju fiskalne konsolidacije i pronalaženja načina da Srbija dođe do ekonomske stabilnosti.

"Siguran sam da će on i u buduće svoje znanje staviti na raspolaganje Srbiji jer je napravio ono što možemo nazvati istorijskim pomakom za prethodne četiri godine", rekao je Ružić novinarima nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti srtučnog usavršavanja sa potpredsednik Vlade Slovenije i ministrom javne uprave Borisom Koprivnikarom.

Ružić je naveo da svaki javni poziv nosi terete, te da svako ima pravo da donosi lične odluke.

Upitan o navodima medija da bi na mestu ministra finansija mogao da se nađe sadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Ružić je rekao da nema nikakvu informaciju o tome, i da se neće baviti spekulacijama.

"Mislim da pre svega moramo da sačekamo da vidimo da li je Vujović formalno i dalje ministar finansija ili ne, kao i da li će biti potrebno da se izabere novi ministar ili će se neko od postojećih ministara naći na toj funkciji", rekao je Ružić i dodao da su te stvari predmet političkog dogovora vladajuće partije SNS i njenog predsednika i predsednika države Aleksandra Vučića.

"Kao što je i predsednik ranije rekao imamo važnijeg posla od rekonstrukcije vlade, a to je pre svega razvezivanje kosovskog Gordijevog čvora što je sada prioritet nad prioritetima", naveo je ministar.

Upitan da li brine za svoju ministrarsku funkciju, Ružić je rekao da nikada u životu nije bio zabrinut niti iznenađen i istakao da je posao ministara da rade najbolje što mogu, a da su ministarske fotelje i pozicije prolazna kategorija.

"Što se tiče mog ministarstva, imamo dobro postavljen temelj i dobro uigrane timove a pozicija ministra je promenljiva i ja tim povodom nemam razloga da brinem", kaže Ružić.

(Kurir.rs/RTS/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track