VUČIĆ U MOSKVI: Prvo otkrio šta mu je Putin šapnuo na paradi, pa ga na prijemu u Kremlju pitao koje su ruske pesme najpopularnije u Srbiji, a onda su zajedno zapevali (VIDEO)
Foto: AP

Putin ga ugostio

VUČIĆ U MOSKVI: Prvo otkrio šta mu je Putin šapnuo na paradi, pa ga na prijemu u Kremlju pitao koje su ruske pesme najpopularnije u Srbiji, a onda su zajedno zapevali (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD/MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Moskvi, posle vojne parade, polaganja venaca i svečanog prijema u Kremlju povodom 9. maja Dana pobede, obratio novinarima rekavši da su na ovome što se danas događalo u Moskvi mogli da vide kako se grade buduće generacije i njihov odnos prema ratnim veteranima, ali i ljubav prema otadžbini.

foto: Printscreen

- Dvojica veterana koji su završili svoje vojevanje u Drugom svetskom ratu na granici Srbije, u to vreme nekadašnje Jugoslavije, pitali su na prijemu u Kremlju gde je taj predsednik Srbije... - rekao je Vučić opisujući kako je to izgledalo dodajući da je velika čast i izuzetan osećaj kada neko tako malu zemlju kao što je naša dočeka na tako veličanstven način kao i kako je to "kada čujete himnu Srbije dok stojite pored Vladimira Vladimiroviča i izraelskog premijera Netanijahua".

On je dodao i da je bio srećan što je mogao našu malu zemlju tamo da predstavlja kao i što je bio tako uvažen.

foto: AP

Na pitanje šta mu je ruski predsednik Putin govorio dok se u nekoliko navrata naginjao ka njemu u toku parade, Vučić je otkrio da su razgovarali o oruđu koje je prikazano tako što mu je Putin objašnjavao koje se od prikazanih najbolje pokazalo i koje je bilo najefikasnije u Siriji, i dodao da je mnogo toga za nas preskupo. Putin je Vučiću "preporučio" rakete "pancir" i "smerč".

Predsednik Srbije je otkrio i da je na svečanom prijemu u Kremlju Putina izuzetno interesovalo koje su ruske pesme najpopularnije u Srbiji, na šta mu je Vučić odgovorio "Dan pobede", "Kaćuša" i mnoge druge koje nemaju nikakve veze sa vojskom, a Putina je interesovalo i "kako to da nije jedna druga za koju ja nisam nikad ni čuo jer je ta verovatno kod njih popularnija".

foto: AP

Atmosfera je i na prijemu bila domaćinska pa su dva predsednika otpevala jednu od Vučićevih omiljenih ruskih pesama. Moskvom je danas prodefilovalo 13.000 vojnika.

(Kurir.rs/TV Pink/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track