Najnovije vesti

(UŽIVO, VIDEO) PREDSEDNIK SRBIJE NA PARADI U MOSKVI: Na počasnom mestu, desno od Putina, Crvenim trgom grmelo Bože pravde! Vučić na maršu Besmrtnog puka nosi dedinu sliku
Foto: EPA, Printscreen RT

Evropa slavi 9. maj, dan pobede nad fašizmom

(UŽIVO, VIDEO) PREDSEDNIK SRBIJE NA PARADI U MOSKVI: Na počasnom mestu, desno od Putina, Crvenim trgom grmelo Bože pravde! Vučić na maršu Besmrtnog puka nosi dedinu sliku

Politika
1 / 32 Foto: RT Printscreen

MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas tradicionalnoj vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi povodom Dana pobede nad fašizmom 9. maja.

foto: AP

U znak počasti Srbiji, Vučić je posmatrao paradu sa počasnog mesta, desno od ruskog predsednika Vladimira Putina.

1 / 14 Foto: AP

Sedeti desno do ruskog predsednika smatra se visokom počašću za gosta kojom je automatski ukazana i najviša počast državi iz koje dolazi.

1 / 9 Foto: AP
foto: Printscreen

Posle parade, Vučić i Putin položili su venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i po cvet na spomen-ploče gradova heroja, posle čega će tokom dana uslediti i svečani prijem u Kremlju.

Dok su polagani venci, Crvenim trgom u Moskvi odjekivala je himna Srbije "Bože pravde".

1 / 11 Foto: AP
foto: RT Printscreen

Posle tradicionalne vojne parade, u kojoj je učestvovalo na hiljade pripadnika ruske vojske, predsednik Vučić je učestvovao i u maršu Besmrtnog puka... 

... gde se prošetao rame uz rame s Putinom.

Vučić je nosio sliku svog dede Anđelka Vučića, kog su ubile ustaše, a Putin očevu sliku kao uspomenu na učesnike i žrtve Drugog svetskog rata.

1 / 8 Foto: AP

Rusija danas tradicionalnom vojnom paradom u Moskvi slavi 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

foto: AP

Sa Vučićem su u Moskvi i ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

foto: AP

Vučić je juče rekao da je velika čast za Srbiju što će njen predsednik prisustvovati paradi koja se u Moskvi tradicionalno održava. 

(Kurir.rs/Foto: EPA/Foto: RT Printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...