(FOTO) UŽIVO VUČIĆ IZ MOSKVE: Nosiću dedinu sliku, jednu jedinu koju smo našli kod kuće, sutra uz Putina u Besmrtnom puku... S njim se sastajem već večeras u 18 sati
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik srbije u Moskvi za dan pobede

(FOTO) UŽIVO VUČIĆ IZ MOSKVE: Nosiću dedinu sliku, jednu jedinu koju smo našli kod kuće, sutra uz Putina u Besmrtnom puku... S njim se sastajem već večeras u 18 sati

Politika -

MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Moskvu gde će se već večeras u 18 sati po našem vremenu sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je juče na tu dužnost stupio četvrti put.

Vučić se odmah po dolasku u Moskvu obratio uživo iz glavnog grada Rusije rekavši da će s ruskim predsednikom razgovarati o svim životnim i realnim temama, ne samo o političkim nego i ekonomskim, i o Kosovu naravno. On je rekao da je velika čast kako je delegacija Srbije dočekana u Moskvi, kao i da će danas sa Putinom i i izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom položiiti vence.

foto: Printscreen/Pink

Vučić je rekao i da će zamoliti Putina da politički stav Rusije po pitanju Kosova i Metohije predstavi u svim međunarodnim organizacijama i institucijama.

"O Kosovu ćemo razgovarati, jer smatram da uz to što Rusija podržava stavove Srbije, da kako su svi krenuli maksimalno da se angažuju po tom pitanju, da bi bilo važno da i Rusija izađe sa svojim stavom i zamoliću predsednika Putina da, ne samo u direktnoj podršci koju pruža Srbiji, nedvosmisleno izađe sa svojim političkim stavom kroz sve druge organe i institucije i međunarodne organizacije", rekao je Vučić za TV Pink televiziju, na pitanje sa kakvom porukom se danas sastaje sa Putinom.

Vučić je potvrdio da je u Turskoj dočekan sa svim počastima, kao i danas u Moskvi, gde je zbog njega i pratnje bio zatvoren i auto-put. Vučić je rekao i da je kasno sinoć dobio poziv koji je za njega velika čast - da uz rame s Putinom za Dan pobede učestvuje u maršu Besmrtnog puka kada se odaje počast precima poginulim u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu.

- Nosiću dedinu sliku, neku malu, jednu jedinu koju smo našli kod kuće... - rekao je Vučić. Podsetimo, Putin će nositi sliku oca koji se borio u Drugom svetskom ratu... - rekao je Vučić.

On je na pitanje o novom ministru finansija posle ostavke Dušana Vujovića, rekao da je to pre svega pitanje za premijerku Anu Brnabić.

- Verujem... podržaćemo Malog, ako ga Brnabić predloži - rekao je Vučić objasnivši da će SNS podržati eventualni izbor Siniše Malog za novog ministra finansija, ukoliko ga premijerka Ana Brnabić predloži. Vučić je danas u Moskvi rekao i da je pitanje novog ministra finasija pitanje za premijerku.

Kako je saopštio Kremlj, Vučić će boraviti u radnoj poseti Moskvi povodom obeležavanja 73. godišnjice Pobede nad fašizmom. Dvodnevna poseta dolazi na poziv ruskog predsednika, a Vučić će biti prvi državnik koji će sastati sa Putinom nakon njegove inauguracije, održane u ponedeljak. Dvojica lidera će se sastati oko 19 sati po ruskom vremenu u Kremlju.

Nakon toga će nastaviti razgovore tokom radne večere. Šta će biti teme razgovora u Kremlju nije do kraja precizirano, ali nema sumnje da će jedna od glavnih biti pitanje Kosova i Metohije.

Planirano je da Putin i Vučić razgovaraju o trenutnom stanju i perspektivama daljeg razvoja rusko-srpske saradnje, sprovođenju zajedničkih investicionih projekata i razmeni mišljenja o trenutnim problemima u regionu, najavljeno je u Moskvi. Ruska strana uverena je da će razgovori Vučića i Putina biti sadržajni i uzajamno korisni, da će proći u poslovnom duhu, ali istovremeno i u neformalnoj atmosferi.

Predsednik Srbije u sredu će prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede. Inače vojnoj paradi, pored Vučića, kako najavljuju ruski mediji, od stranih zvaničnika prisustvovaće još samo izraelski premijer Benjamin Netanijahu. Predsednik Srbije će sa svojim ruskim kolegom, posle parade, položiti venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i cveće na spomen-ploče gradova-heroja. Takođe predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremaljskom dvorcu.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Pink printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track