Najnovije vesti

LEČIĆ: Potreban demokratski savez Đilasa, Jankovića i Jeremića
Foto: Marina Lopičić

Kandidat za predsednika Demokratske stranke

LEČIĆ: Potreban demokratski savez Đilasa, Jankovića i Jeremića

Politika

Kandidat za predsednika Demokratske stranke Branislav Lečić ocenio je da opozicija u Srbiji mora da se ujedini, navodeći da pod tim podrazumeva stvaranje demokratskog saveza sa Draganom Đilasom, Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem.

 

Odgovarajući na pitanja koja su gradjani postavljani putem društvenih mreža, Lečić je ocenio za "Danas" da je predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić "ovoliko snažan i bahat u velikom delu i zaslugama ličnih sujeta lidera opozicije".

 

"Ali Vučić i sam radi na tome, dugi su njegovi pipci u opoziciji", kazao je funkcioner DS.

 

Upitan za stav o Kosovu i Metohiji, Lečić je kazao da Srbija ne treba zvanično da prizna kosovsku nezavisnost već da sledi dobre primere poput odnosa Kine i Tajvana.

 

"Kina nikada nije priznala Tajvan, ali funkcionišu. Brige su višestruke na Kosovu, naš narod, kulturna baština, naša imovina, a poslednje je kategorija koju Zapad razume", kazao je kandidat za predsednika Demokratske stranke.

Izborna skupština Demokratske stranke zakazana je za 2. jun.

 

Izjavu o nameri da se kandiduje za stranačkog predsednika do sada je pored Lečića predala Gordana Čomić, a ranije je samo u javnosti takvu mogućnost najavio i predsednik Političkog saveta DS Zoran Lutovac.

 

Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...