LUTOVAC I KENA UMALO SE POBILI: Letelo perje na stranačkoj slavi demokrata
Foto: Fonet/Zoran Mrđa, Dado Đilas

KLinČ

LUTOVAC I KENA UMALO SE POBILI: Letelo perje na stranačkoj slavi demokrata

Politika -

Kandidat za predsednika DS Zoran Lutovac poručio Radoslavu Milojičiću da bi sve one koji su bili u partijskom vrhu od 2012. trebalo isključiti iz stranke, na šta mu je on uzvratio: „Ko si, bre, ti da me isključuješ“, i tad je nastala opšta svađa

Kandidat za predsednika DS Zoran Lutovac i njegov stranački kolega Radoslav Milojičić Kena posvađali su se na stranačkoj slavi Đurđevdan, koja je obeležena u Kragujevcu, otkriva Kurir.

Izvor Kurira koji je prisustvovao nemilom događaju kaže da je moglo doći čak i do tuče!

Sto struja

- Kena i Lutovac su razgovarali s nekoliko demokrata o predstojećim partijskim izborima, na kojima će biti birano rukovodstvo. U jednom momentu Lutovac je rekao da bi sve one koji su bili u rukovodstvu partije od 2012. trebalo isključiti iz DS. Na to mu je Kena uzvratio: „Ko si, bre, ti da isključuješ iz stranke ljude koji su sebe uložili u njen rad?! Sram te bilo“ - priča izvor Kurira i dodaje: - Onda su počeli žešće da se raspravljaju, počastili su se i psovkama. Kena je Lutovcu, koji je kandidat za predsednika DS, rekao: „Ma, ti nemaš nikakve šanse, niko te ne zna“, na šta mu je ovaj uzvratio: „Tvoj je problem što te svi znaju“, misleći na to što je imao incidentne situacije. Počeli su i da se koškaju, ali su ih prisutni umirili.

Akteri su na indirektan način potvrdili da je bilo sukoba.

foto: Vladimir Šporčić

- U DS postoji civilizovana razmena mišljenja. Unutarstranački izbori su unutarstranačka stvar. Ne želim ništa dalje da komentarišem - kazao je za Kurir Milojičić.

Ni Lutovac nije želeo da komentariše konkretan incident, ocenivši da to „može da bude samo njegova lična interpretacija“.

Pozicioniranje

- Svašta. Ma, kakav sukob ja mogu da imam s njim?! Nikakav lični sukob sa njim nemam, niti mogu da imam. Jedino može da postoji sukob mišljenja oko toga kako da se vodi stranka, da se raspravljamo na koji način i kuda DS treba da ide u budućnosti - rekao je on.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

U iščekivanju stranačkih izbora, zakazanih za 2. jun, nervoza raste među demokratama, koji se grupišu u tri struje. Osim Lutovca, koji je potvrdio svoju kandidaturu za predsednika DS, čekaju se, kako ih u stranci zovu, i kandidat rukovodstva u ostavci s Draganom Šutanovcem na čelu - Gordana Čomić, i kandidat blizak bivšem predsedniku DS Draganu Đilasu - Branislav Lečić. U Čomićkinom timu, kako se spekuliše, kandidati za potpredsednike mogli bi da budu upravo Milojičić, Nataša Vučković, Miroslav Vasin...

B. Bojić

Izbori za tri sedmice BIRAJU NOVO RUKOVODSTVO

foto: Fonet/Aleksandar Levajković, Dragana Udovičić

Dragan Šutanovac podneo je 11. marta na sednici Glavnog odbora DS ostavku na funkciju predsednika te stranke pošto je na beogradskim izborima ona ostvarila najlošiji rezultat u istoriji - ostala je ispod cenzusa s dobijenih 2,25 odsto glasova. Izbori za novo rukovodstvo zakazani su za 2. jun. Rok za podnošenje kandidatura za izbore u DS je 23. maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track