OBIJENA KUĆA MOMČILA TRAJKOVIĆA U ČAGLAVICI Forum: Novi pritisak na kosovske Srbe
Foto: Aleksandar Jovanović

VANDALIZAM

OBIJENA KUĆA MOMČILA TRAJKOVIĆA U ČAGLAVICI Forum: Novi pritisak na kosovske Srbe

Politika -

Kuća lidera Srpskog nacionalnog foruma (SNF) Momčila Trajkovića u Čagčavici ponovo je obijena u vreme aktivnosti koje Forum organizuje, a porodici je naneta velika materijalna šteta, saopštio je Forum i pozvao nadležne da na vreme ispitaju takvu vrstu koincidencije kako se ne bi dogodila tragedija poput one u Severnoj Mitrovici kada je ubijen Oliver Ivanović.

"SNF poziva nadležne organe da preduzmu sve kako bi se predupredili napadi i sprečila zastrašivanja koja su predhodila tragediji kakva se desila u Severnoj Mitrovici, 16. januara, kada je ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović", navodi Forum.

Kuća Trajkovića obijena je u vreme dok se u Beogradu u saradnji sa državnim vrhom održavao okrugli sto Srpskog nacionalnog foruma, saopštio je Forum i ocenio da je obijanje kuće unelo nemir u porodicu Trajković, kao i medju stanovnike centralnog Kosova.

"Napadi se vremenski podudraju sa aktivnostima SNF, a naročito od kada SNF dobija odredjenu političku podršku političkih krugova u Srbiji, zbog otvorenog neslaganja sa politikom vlasti u Beogradu o Kosovu. Ovi nemili dogadjaji moraju se shvatiti vrlo ozbiljno", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da to nije prvi napad na Trajkovića da se prethodni desio odmah nakon održavanja okruglog stola u Lapljem Selu, kada mu je istovremeno obijena kuća u Čaglavici i kancelarija u Gračanici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track